Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya Bucak’taki Su Kıtlığına Dikkat Çekti

Antalya Bucak’taki Su Kıtlığına Dikkat Çekti

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş’ü makamında ziyaret etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Bucak’taki Su Kıtlığına Dikkat Çekti
KAYNAK: MMO/Bülten

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Bucak’ta yaşanan su sorunu ve bilinçsiz tarımsal sulamanın su kıtlığına etkisi ele alındı.

Su Sorunu Gündemde

Başkan Gümüş, ilçenin yaşadığı su sorununun çözümünün en önemli gündem maddesi olduğunu belirtti. Gümüş, “İlçemizin suyunun yüzde 95’ini yeraltı derin kuyularından elde ediyoruz. Azalan yağışlar sebebiyle kaynaklarımız tükenme noktasında. Bu nedenle de yeni su kaynakları bulmak zorundayız. Suyun kıymetini bilerek ve doğru kullanarak, ilçemizin ve ülkemizin su kaynaklarını sürdürülebilir bir şekilde yönetmeliyiz. Halkımız suyu tasarruflu kullanmalı ve israfı önlemeliyiz. Bu hepimiz için hayati bir konu” dedi.

MMO’dan Su Kıtlığına Dikkat Çeken Açıklama

MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ise, suyun önemini ve vahşi sulamanın su kaynakları için büyük bir tehdit olduğunu vurguladı. Atmaca, “Özellikle tarımsal sulamada sondaj ile su temininde gereğinden fazla su çekilmesi, aynı zamanda kuyu pompalarında gereksiz elektrik enerjisi kullanımı anlamına da gelmektedir. Gereğinden fazla harcanan enerji küresel ısınmayı tetiklemekte, küresel ısınma da yağışları azaltmakta, olay tamamıyla kısır bir döngüye dönüşmektedir” dedi.

Atmaca, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı için çeşitli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Bu tedbirler arasında yağmur sularının toplanarak tekrar kullanılması, bahçelerde su ihtiyacı düşük bitkilerin tercih edilmesi ve gri su olarak isimlendirilen lavabo ve duşlardan dönen suyun şartlandırılarak farklı amaçlarla tekrar kullanılması gibi alternatifler bulunuyor.

Ziyarette Başkan Atmaca’nın yanı sıra Başkanvekili Devrim Kılıç, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Selçuk Duvar, Burdur İl Temsilcisi Özgür Özer, Bucak İlçe Temsilcisi Mustafa Kadıoğlu, Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Evsen ve Şube Müdürü Serdar Sönmez de yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aracı olanlar dikkat! Akaryakıta indirim geliyor

Aracı olanlar dikkat! Akaryakıta indirim geliyor