Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Akdeniz Üniversitesi, Depremde Hayatını Kaybeden Öğrencilerini Andı

Akdeniz Üniversitesi, Depremde Hayatını Kaybeden Öğrencilerini Andı

Akdeniz Üniversitesi, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden 20 öğrencisi için fakültelerinde anma köşesi oluşturuyor. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi, Depremde Hayatını Kaybeden Öğrencilerini Andı
KAYNAK: İHA

Akdeniz Üniversitesi, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden 20 öğrencisi için fakültelerinde anma köşesi oluşturuyor. Bu anma köşeleri, depremde yaşamını yitiren öğrencilerin hatırasını yaşatmayı amaçlıyor.

“Evlatlarımızı Unutmayacağız”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 6 Şubat’ın tüm Türkiye için acı bir gün olduğunu belirtti ve “Depremin üzerinden bir yıl geçti ancak acılarımız hala çok taze. Tüm Türkiye’yi yaralayan depremde Akdeniz Üniversitesi olarak 20 evladımızı yitirdik. Onları hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız da. Onların hatıralarını hem kalbimizde hem de okudukları fakültelerde yaşatacağız” dedi.

Türkiye’nin Dayanışma Gücü

Rektör Özkan, depremin ardından tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu hatırlattı ve “Her zaman olduğu gibi zor zamanlarda kenetlenen Türk milletinin dayanışma gücüne bir kez daha şahit oldum. Deprem sonrası Hatay’a giderek yaşanan felaketi bizzat yerinde gördüm. 6 bin öğrencimiz vardı deprem bölgesinde. Hem onlara hem vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmak istedik. Yine o dönem depremzedelerimizi üniversitemizde ağırladık. En zor zamanlarında yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalıştık. Halen de depremzede vatandaşlara elimizden geldiğince destek olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi olarak gerek bilimsel çalışmalar, gerek topluma katkı çalışmalarıyla deprem çalışmalarına katkı sunmaya devam ettiklerini belirtti ve “Dilerim bir daha böyle büyük acılar yaşamayız. Depremde yaşamını yitirenlere tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asrın felaketinde hayatını kaybedenler Isparta'da 04.17'de anıldı

Asrın felaketinde hayatını kaybedenler Isparta'da 04.17'de anıldı