Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem 3 Adayın başvurusu iptal oldu

3 Adayın başvurusu iptal oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları arasından üç adayın müracaatını veto etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3 Adayın başvurusu iptal oldu

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlere ilişkin YSK’nın belirlediği başvuru süresi dün itibarıyla sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), başvurusu değerlendirilen adaylara ilişkin yayımladığı karara göre adaylardan üçünün başvurusu reddedildi. Bazı adayların da evrak eksikleri bulunuyor.

Uzanlar’a iptal kararı

Karara göre, Hakan Uzan ve Cem Uzan’ın müracaatları vekil aracılığıyla yapıldığından reddedildi. Uzanların yanı sıra posta ile müracaat eden Hürrem Ayaz’ın da başvurusu iptal edildi.

Cumhur İttifakı’na katılması beklenirken dün adaylığını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yükseköğrenim mezuniyet belgesinin eksik olduğu, 6 adet vesikalık fotoğraf ve dijital ortamda hazırlanmış yüksek çözünürlüklü fotoğrafının eksik olduğu tespit edildi.

Türkiye İttifakı adayı Ahmet Özal’ın fotoğraf ve mal bildirim formu teslim etmediği anlaşıldı.

Adalet ve Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun mal bildirim formunda eksiklik bulunduğu, Davut Turan’ın da yüksek çözünürlüklü fotoğrafının bulunmadığı bildirildi.

Duran Güveninir, Erkan Trükten, Handan Yalçıntaş, Levent Akyollu ve Selami Karagöz’ün başvuruları evrak eksiği nedeniyle askıya alındı.

Adayların eksik evrakları bugün 17.00’a kadar tamamlamaları durumunda müracaatları iptal edilecek. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BAŞKAN DEMİR ÇARPIK SİSTEME ‘DUR’ DEDİ

BAŞKAN DEMİR ÇARPIK SİSTEME ‘DUR’ DEDİ