Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Gül Akyürek Balta kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Gül Akyürek Balta kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

2 Dakika
OKUNMA SÃœRESÄ°
Gül Akyürek Balta kimdir? Nereli? Kaç yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

Gül Akyürek Balta, Türkiye’nin organize sanayi bölgesi kuran ilk kadın başkanı olarak dikkat çekiyor. İş dünyasında gösterdiği başarılarla adından söz ettiren Balta, birçok alanda öncü çalışmalar yürütüyor.

Gül Akyürek Balta kimdir? Nereli? Kaç yaşında?  

Gül Akyürek Balta, 1982 yılında Mersin’de doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aile şirketi Akyürek Makine A.Ş.'de iş hayatına atıldı. 2005 yılında kurduğu dış ticaret şirketiyle Avrupa, Amerika ve Orta Doğu ülkelerine yönelik ithalat ve ihracat faaliyetleri gerçekleştirdi.

Gül Akyürek Balta Kimdir Nereli Kaç Yaşında   2

Gül Akyürek Balta'nın Kariyeri

2012 yılında aile şirketine geri dönen Gül Akyürek Balta, burada yatırım ve kapasite artırma projelerini yönetti. Aynı zamanda yatırım teşvikleri, ERP sisteminin kurulması ve üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarını da hayata geçirdi. Akyürek Ar-Ge Bilişim A.Ş. ve Akyürek Smart gibi inovatif projelere imza attı.

İlk Kadın Şube Başkanı Unvanı

2014 yılında Birleşmiş Milletler Global Compact Platformu’nun Mersin’deki ilk imzacı üyesi olarak yer aldı. 2016 yılında Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı seçilerek derneğin 30 yıllık tarihinde ilk kadın şube başkanı oldu. Aynı yıl, Mersin’de Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği (MİODER)’i kurarak kente kazandırdı.

Gül Akyürek Balta Kimdir Nereli Kaç Yaşında   3

Organize Sanayi Bölgesinde Kadın Başarıları

Gül Akyürek Balta, 2018 yılında Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB)’nin tescilini alarak Türkiye’de organize sanayi bölgesi kuran ilk kadın başkan oldu. Bu çalışmalarıyla Mersin’e yeni küresel markalar kazandırmayı ve 10 bin kişiye nitelikli istihdam sağlamayı hedefliyor.

Gül Akyürek Balta'nın Aldığı Ödüller ve Başarıları

Gül Akyürek Balta, iş dünyasında gösterdiği başarılarla birçok ödüle layık görüldü. 2016 yılında Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından 'Yılın Girişimcisi', 2018’de TÜRKONFED tarafından 'Yılın Yatırımcı İş Kadını' ve 2020 yılında 4. İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde 'Yılın Sanayici İş Kadını' ödüllerini aldı.

Toplumsal Sorumluluk ve Eğitim Hayatı

Gül Akyürek Balta, Çukurova Sanayi ve Ä°ÅŸ Dünyası Federasyonu (Çukurova SÄ°FED) gibi birçok sivil toplum kuruluÅŸunda aktif rol almaktadır. Ä°yi derecede Ä°ngilizce bilen Balta, halen Çukurova Ãœniversitesi Ä°ÅŸletme ve Teknoloji Yönetimi alanında MBA yapmaktadır. 

Gül Akyürek Balta evli mi?

Gül Akyürek Balta evli ve bir kız çocuk annesidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apple Intelligence özellikleri iPhone 16 ve sonrasına özel olacak

Apple Intelligence özellikleri iPhone 16 ve sonrasına özel olacak