Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Famagusta olayı ne? Famagusta dizisi konusu ne? Nerede yayınlanacak? Famagusta yayın tarihi

Famagusta olayı ne? Famagusta dizisi konusu ne? Nerede yayınlanacak? Famagusta yayın tarihi

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan Famagusta dizisi gündeme oturdu. Famagusta olayı ne? Famagusta dizisi konusu ne? Nerede yayınlanacak? Famagusta yayın tarihi bilgileri ve soruların yanıtları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Famagusta olayı ne? Famagusta dizisi konusu ne? Nerede yayınlanacak? Famagusta yayın tarihi
KAYNAK: Haber Merkezi

Dijital yayın platformu Netflix, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı konu alan ve Rum tezlerini temel alan "Famagusta" adlı diziyi yayınlayacağını duyurdu. Dizi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyük bir tepkiye yol açtı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dizinin Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıttığını ve Türk askerini kötü gösterdiğini belirterek, bu durumu kınadı.

Famagusta Olayı Nedir?

Netflix, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan "Famagusta" dizisini 20 Eylül'de yayınlayacak. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dizinin tek taraflı bakış açısına tepki gösterdi.

Famagusta Dizisinin Konusu ne?

Famagusta dizisi, yaz 1974'te Famagusta'nın işgali sırasında, üç aylık bebeklerini kaybeden bir genç çiftin yaşadıklarını konu alıyor. Çift, evlerini terk etmek zorunda kalır ve bebeklerini bulma umudunu kaybederler.

Famagusta Nerede yayınlanacak? Famagusta yayın tarihi

Famagusta dizisi, 20 Eylül 2024 tarihinde Netflix’te yayınlanacak.

Dizi Kadrosu ve Yapımcıları

Yönetmen: Andreas Georgiou
Senaristler: Vana Dimitriou, Kostas Kaponis, Dimitris Tokaris
Başlıca Oyuncular: Giannis Bezos, Koralia Karanti, Christos Loulis, Andreas Georgiou, George Zenios,

Famagusta dizisine tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Famagusta dizisinin Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıttığını ve Türk askerini olumsuz gösterdiğini belirterek tepkisini dile getirdi. Tatar, "Tatar şu açıklamaları yaptı; “Tepkiler çok büyük gerek KKTC gerek Türkiye Cumhuriyetinden büyük tepkilerin olduğunu görüyorum. Bu beni memnun etti. Netflix’in böyle bir siyasi olaya tek taraflı görüş açısı ile alet olması kendilerine hiç yakışmamıştır. Kıbrıs meselesi asla 1974’te başlamamıştır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı esas itibarıyla Kıbrıs Türk’ünü soykırımdan kurtaran bir askeri müdahaleydi. Ecevit’in dediği gibi ‘biz müdahalemizle Kıbrıs’a barış getiriyoruz.’ Bu barış Türklere, Rumlara bütün dünya bilmektedir ki 1974 Barış Harekatı ile Kıbrıs’ta kanın akması durmuştur. 50 yılda bu zor bölgede barış devam etmektedir." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ’da Feci Kaza: Otomobil Demir Korkuluklara Çarptı 1 Ölü 5 Yaralı

Elazığ’da Feci Kaza: Otomobil Demir Korkuluklara Çarptı 1 Ölü 5 Yaralı