Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Celal Doğan kimdir? Celal Doğan neden hastaneye kaldırıldı?

Celal Doğan kimdir? Celal Doğan neden hastaneye kaldırıldı?

Bodrum'da rahatsızlanan Celal Doğan, Gaziantep ve Türkiye siyaseti ve sporundaki yeri ile dikkat çekiyor. Celal Doğan kimdir? Celal Doğan neden hastaneye kaldırıldı? Yanıtları ve daha fazlası haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Celal Doğan kimdir? Celal Doğan neden hastaneye kaldırıldı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Gaziantep'te milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan, kentin spor tarihinde de önemli bir yeri bulunan Celal Doğan, Bodrum'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantepspor eski Başkanı da olan Celal Doğan'ın hayatı hakkındaki bilgiler ve son sağlık durumu şöyle:

Celal Doğan Kimdir Celal Doğan Neden Hastaneye Kaldırıldı (3)

Celal Doğan Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Celal Doğan, 1 Ağustos 1943'te Gaziantep’in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü’nde doğdu. Kürt kökenli bir baba ve Türk kökenli bir annenin çocuğu olan Doğan, ilköğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimini ise Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1973-1977 yılları arasında serbest avukatlık yaptı.

Celal Doğan Kimdir Celal Doğan Neden Hastaneye Kaldırıldı (5)

Celal Doğan Milletvekilliği Kariyeri

1977 genel seçimlerinde CHP Gaziantep milletvekili olarak seçilen Celal Doğan, 1980 yılına kadar milletvekilliği görevini sürdürdü. Daha sonra serbest avukatlığa geri dönen Doğan, 2015 genel seçimlerinde HDP'nin Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı olarak meclise girdi ve başarılı bir seçim süreci geçirerek tekrar milletvekili oldu.

Celal Doğan Kimdir Celal Doğan Neden Hastaneye Kaldırıldı (4)

Celal Doğan'ın Belediye Başkanlığı Dönemi

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999 seçimlerinde de bu görevini sürdürdü. Doğan, başkanlık dönemi boyunca Gaziantep'in modern bir şehir haline gelmesi için 272 proje gerçekleştirdi. Bu projelerle Gaziantep, Avrupa kentleri arasında saygın bir yer edindi.

Celal Doğan Kimdir Celal Doğan Neden Hastaneye Kaldırıldı (2)

Celal Doğan'ın Spor Yönetimi ve Başarıları

Celal Doğan, 1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor kulübünün başkanlığını yaptı. Onun döneminde Gaziantepspor, Türkiye Süper Ligi'nde önemli başarılara imza attı. Ayrıca, Gaskispor ve Büyükşehir Belediyespor'u kurarak Gaziantepspor'un altyapısını güçlendirdi. Gaziantepspor, Doğan'ın başkanlığı döneminde İntertoto Kupası ve UEFA Kupası'na katılarak büyük başarılar elde etti. Gaziantep'te futbol tesisleşmesinin öncüsü olan Doğan, Celal Doğan Tesisleri ve Gaskispor Tesisleri'ni şehre kazandırdı.

Celal Doğan Kimdir Celal Doğan Eşi Aysel Doğan

Celal Doğan Evli mi?

Aysel Doğan ile evli olan Celal Doğan, Koray ve Barış adında iki çocuk ve dört torun sahibidir.

Celal Doğan Kimdir Celal Doğan Neden Hastaneye Kaldırıldı (8)

Celal Doğan Neden Hastaneye Kaldırıldı?

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, tatil yapmak için bulunduğu Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde aniden rahatsızlandı. Doğan, baygınlık geçirmesinin ardından hemen hastaneye götürüldü. Doğan, burada doktorların ilk müdahalesini aldı. Hastaneye baygın halde getirilen Doğan'ın durumunun ilk müdahaleler sonrasında iyi olduğu öğrenildi. Celal Doğan'ın hastanede gözlem altına alındığı bildirildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da saman balyaları alevlere teslim oldu

Hatay'da saman balyaları alevlere teslim oldu