Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Ünlü ekonomist 4 bin TL'yi 500'e katlamanın formülü açıklandı!

Ünlü ekonomist 4 bin TL'yi 500'e katlamanın formülü açıklandı!

Ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara kritik önerilerde bulundu. BES'te hisse senedi fonlarına yönelerek 5 yılda 2 milyon TL birikim yapma potansiyelini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü ekonomist 4 bin TL'yi 500'e katlamanın formülü açıklandı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Ekonomist Mert Başaran, bireysel yatırımcılara önemli bir tavsiyede bulundu, bu tavsiyelerle 245 bin liranın nasıl 2 milyona dönüşebileceğine dair kritik ipuçları sundu.

BES ve 5 Yılda 2 Milyon TL Birikim:

Mert Başaran, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) üzerinden 5 yılda 2 milyon TL'lik birikim yapmanın detaylarını paylaştı. Yatırım yapacak bireylerin fon seçimlerine özel bir vurgu yapan Başaran, BES içinde hisse senedi fonlarının en yüksek getiriyi sağladığını belirtti.

paraaaaa

Hisse Senedi Fonları ve Yüksek Getiri:

Başaran'ın açıklamalarına göre, hisse senedi fonlarının 5 yıllık ortalama getirisi yüzde 30 civarında. Bu nedenle, aylık 4 bin lira yatırım yaparak hisse senedi fonlarına yönelen bir yatırımcının 5 yıl sonunda 250 bin lira yerine yaklaşık 2 milyon TL'lik bir birikime sahip olabileceği belirtiliyor.

Uyarılar ve Stratejik Yaklaşım:

Başaran, BES'e yatırım yapmak isteyenlere bazı önemli uyarılarda bulundu. Uzun vadeli düşünmek, risk almaktan kaçınmamak, fon dağılımını doğru yapmak ve piyasadaki dalgalanmalara karşı sabırlı olmanın önemine vurgu yaptı. "Küçük paraların büyük hikayeler yazabileceği" ifadesiyle de yatırımcılara cesaretlendirmelerde bulundu.

paraa

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ (BES) Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi, çalışma yaşamı boyunca bireylere emeklilikte mali güvence sağlamak amacıyla özel bir emeklilik imkânı sunan bir sistemdir. Emeklilik dönemlerinde ek gelir sağlayarak maddi anlamda rahat bir yaşam standardı sunmayı hedefler. Katılımcılar, risk tercihlerine uygun fonlar aracılığıyla kişisel yatırım tercihlerini yönlendirme imkanına sahiptir.

Bu sistem, tamamen gönüllü bir katılıma dayanır ve mevcut kamu sosyal güvenlik sistemine tamamlayıcı bir nitelik taşır. Katılım için medeni hakları kullanabilen her bireyin bu sisteme katılma hakkı bulunmaktadır. Ancak, sistemden emeklilik hakkı elde etmek için 10 yıl süreyle sisteme katılım ve 56 yaşını doldurma şartı bulunmaktadır. Mert Başaran, bu sistemin küçük paralarla büyük başarı hikayeleri yazma potansiyeline vurgu yaparak, olumlu bir bakış açısıyla desteklemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaş’ın Elektrik Altyapısı Güçleniyor

Kaş’ın Elektrik Altyapısı Güçleniyor