Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TÜRK-İŞ Başkanı Atalay asgari ücret rakamını açıklıyor! Uzlaşı için masada bulunacak

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay asgari ücret rakamını açıklıyor! Uzlaşı için masada bulunacak

Bugün asgari ücretin açıklanması bekleniyor. İşte detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay asgari ücret rakamını açıklıyor! Uzlaşı için masada bulunacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Bakan Işıkhan, yeni yıl öncesinde asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında Türk-İş'i ziyaret etti. İstişarelerin devam ettiğini belirten Işıkhan, netleşince kamuoyuna duyuracaklarını ifade etti.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı ile Görüşmek Üzere Yola Çıktı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere yola çıktı. Atalay, uzlaşı sağlanırsa masaya oturacaklarını, aksi takdirde katılmama kararı alabileceklerini ifade etti.

Görüşme Detayları ve Katılımcılar

Bakan Işıkhan'ın Türk-İş Genel Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyarette, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat ile bir araya geldi. Ayrıca, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da ziyarette bulunanlar arasındaydı.

Asgari Ücret Belirleme Süreci ve Beklentiler

Işıkhan, görüşmelerin yaklaşık bir saat sürdüğünü ve asgari ücretle ilgili istişarelerin devam ettiğini belirtti. Atalay ise Cumhurbaşkanı ile yapılacak görüşme sonrasında asgari ücretin açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

paraa-5

Erdoğan'ın Daveti ve Açıklamanın Beklendiği Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. Toplantının ardından, 2024 yılı asgari ücretinin açıklanması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun daha önce gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda herhangi bir zam oranı belirtilmemişti.

Tespit Komisyonu ve Uzlaşma İhtimali

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, normal koşullarda dört toplantı yapması gerekiyor ancak uzlaşma sağlanması durumunda daha az toplantı ile de asgari ücret belirlenebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4.5 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

4.5 Büyüklüğünde Deprem Oldu!