Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TÜİK'in Temmuz Ayı Tarım-ÜFE Verileri Açıklandı

TÜİK'in Temmuz Ayı Tarım-ÜFE Verileri Açıklandı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 41,07 artış gösterdi. Ancak bir önceki aya göre yüzde 1,74 oranında azaldı. TÜİK verilerine göre, sektörel bazda en yüksek artış yüzde 157,48 ile yağlı meyveler grubunda yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK'in Temmuz Ayı Tarım-ÜFE Verileri Açıklandı
KAYNAK: İHA

ürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'nin (Tarım-ÜFE) Temmuz ayı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2024 yılı Temmuz ayında Tarım-ÜFE'de dikkat çeken değişimler yaşandı. Bir önceki aya göre yüzde 1,74 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,79 artış kaydedildi. Yıllık bazda ise yüzde 41,07 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,61 artış gerçekleşti.

Sektör Bazında Değişimler Nasıl?

Sektörel bazda bakıldığında, Temmuz ayında tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 1,64 azalış kaydedildi. Ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,55 azalış, balıkçılık ve su ürünleri sektöründe ise yüzde 0,72 azalış yaşandı. Ana gruplar içinde tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 8,78 azalış, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 6,57 artış ve canlı hayvanlar ile hayvansal ürünlerde yüzde 0,12 azalış gözlendi.

En Yüksek Artış Hangi Alt Grupta?

Yıllık değişimlerde en dikkat çeken artış, yüzde 157,48 ile yağlı meyveler grubunda yaşandı. Aylık değişimlerde ise en büyük azalış yüzde 16,48 ile sebze, kavun-karpuz, kök ve yumrular alt grubunda kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'de Enflasyon Beklentilerin Altında Kaldı

ABD'de Enflasyon Beklentilerin Altında Kaldı