Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi SON DAKİKA: TÜİK açıkladı! Eylül ayı enflasyonu açıklandı!

SON DAKİKA: TÜİK açıkladı! Eylül ayı enflasyonu açıklandı!

TÜİK, eylül enflasyonunu açıkladı. TÜFE aylık yüzde 2,97 artarken, yıllık enflasyon yüzde 49,38'e geriledi. Eğitim yüzde 14,21 ile en fazla yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SON DAKİKA: TÜİK açıkladı! Eylül ayı enflasyonu açıklandı!
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini duyurdu. Eylül ayında TÜFE, bir önceki aya göre yüzde 2,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,86, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 49,38 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 63,47 artış gösterdi.

TÜFE’de Yıllık Artış yüzde 49,38

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2024 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,38 arttı. Aylık bazda ise TÜFE yüzde 2,97 oranında artış gösterdi. 2024 yılı Aralık ayına kıyasla TÜFE’de yüzde 35,86 oranında artış yaşandı. On iki aylık ortalamalara göre ise bu artış yüzde 63,47 oldu.

Yıllık En Düşük Artış Ulaştırma Grubunda

TÜFE’deki yıllık değişim oranları incelendiğinde, en düşük artış yüzde 26,60 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Buna karşılık, yıllık bazda en yüksek artış yüzde 97,87 ile konut grubunda yaşandı. Bu artış oranları, hane halkı harcamalarının nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

En yüksek artış eğitimde

Eylül ayında ana harcama grupları arasında en fazla düşüş, yüzde 0,88 ile haberleşme kategorisinde görüldü. Bununla birlikte, eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek artış ise yüzde 14,21 ile eğitim alanında gerçekleşti.

2024 yılı Eylül ayı itibarıyla, endekste yer alan 143 temel başlıktan 27'sinde azalma gözlemlenirken, 6 başlıkta herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Bununla birlikte, 110 temel başlığın endeksinde ise artış kaydedildi

SON DAKİKA: TÜİK açıkladı! Eylül ayı enflasyonu açıklandı!

Temel Başlıklarda Artış ve Azalışlar

Endekste yer alan 143 temel başlıktan 27'sinde düşüş kaydedildi. 6 temel başlığın endeksinde değişiklik olmazken, 110 temel başlığın endeksinde artış görüldü. Bu durum, tüketici harcamalarının büyük bir kısmının artış yönünde ilerlediğine işaret ediyor.

Özel Kapsamlı TÜFE Göstergesi Yıllık yüzde 48,23 Oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler, tütün ve altın hariç tutulan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri Eylül ayında şu şekilde gerçekleşti: Bir önceki aya göre yüzde 3,22, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 36,44, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48,23 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,74 artış kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seçil Erzan Dolandırıcılık Davasında Yeni Gelişme Yaşandı

Seçil Erzan Dolandırıcılık Davasında Yeni Gelişme Yaşandı