Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ENAG Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı: Gözler TÜİK'te!

ENAG Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı: Gözler TÜİK'te!

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu, eylül ayında enflasyonun aylık yüzde 5,34, yıllık yüzde 88,63 arttığını duyurdu. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ENAG Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı: Gözler TÜİK'te!
KAYNAK: Haber Merkezi

Bağımsız araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), eylül ayına ilişkin enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı. Aylık bazda yüzde 5,34 oranında bir artış gösteren enflasyon, yıllık bazda ise yüzde 88,63 seviyesine yükseldi. Bu rakam, son ayların en yüksek enflasyon oranı olarak öne çıktı.

ENAG verileri ne diyor?

ENAG’ın yayımladığı verilere göre, eylül ayında fiyat artışları özellikle giyim ve ayakkabı sektöründe dikkat çekti. Bu kategorideki fiyatlar yüzde 10,93 oranında artış gösterdi. Ev eşyası fiyatlarındaki artış ise yüzde 10,07 seviyesinde gerçekleşti. Bu oranlar, enflasyonun en çok hangi kalemlerde yükseldiğini açıkça ortaya koyuyor.

İstanbul’un enflasyonu yüzde 59,18

ENAG raporunda İstanbul özelinde de enflasyon verilerine yer verildi. Buna göre, İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 59,18 oldu. Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’da bu oran, genel enflasyon rakamlarının altında kalsa da dikkat çeken bir artışı işaret ediyor.

ENAG Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı: Gözler TÜİK'te!

Fiyatı düşen tek kalem: Lokanta ve oteller

ENAG verilerine göre, eylül ayında fiyatların düştüğü tek kalem lokanta ve oteller oldu. Bu alanda yüzde 0,44 oranında bir gerileme yaşanırken, sağlık sektöründe ise fiyat değişimi olmadı.

TÜİK’in enflasyon verileri bekleniyor

ENAG’ın enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından gözler Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) çevrildi. TÜİK, eylül ayına ilişkin resmi enflasyon verilerini saat 10.00’da açıklayacak. ENAG ve TÜİK arasındaki farkların ne olacağı merak konusu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Nöbetçi Eczane! 3 Ekim Perşembe Nöbetçi Eczaneler

Antalya Nöbetçi Eczane! 3 Ekim Perşembe Nöbetçi Eczaneler