Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Peynir satışlarına ilişkin yasak kapsamı genişletildi

Peynir satışlarına ilişkin yasak kapsamı genişletildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerindeki yanıltıcı uygulamalarla mücadele kapsamında yeni peynir satış düzenlemeleri getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Peynir satışlarına ilişkin yasak kapsamı genişletildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerindeki yanıltıcı uygulamalarla mücadele için yeni bir adım attı. Daha önce soslu ürünlere getirilen kısıtlamaların ardından, şimdi marketlerde satılan bazı peynir ürünlerine yönelik yasaklar getirildi.

Peynirlerin üzerinde kullanılması yasaklanacak

Yeni düzenleme ile peynir ambalajlarında belirli ifadeler ve görsellerin kullanımı yasaklanacak. Gıda fiyatlarının artış göstermesiyle, bazı üreticilerin maliyetleri düşürmek için ürün kalitesini gizlemeye çalıştıkları tespit edildi. Tüketiciyi yanıltan ifadeler ve ambalajlar üzerine yapılan bu düzenleme, peynir ürünlerine yönelik yeni kısıtlamaları içeriyor.

Peynir satışlarına ilişkin yasak kapsamı genişletildi

Görseller denetlenecek

Daha önce meyve ve sebze soslarına getirilen kısıtlamalar, şimdi peynir çeşitlerini de kapsayacak şekilde genişletildi. Özellikle kaşar peyniriyle karıştırılan tost peynirleri gibi ürünlerde yanıltıcı ifadelerin kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca, tulum, örgü, çeçil, dil ve tel peyniri gibi ifadelerin eritme peynirleri üzerinde kullanılması yasaklanacak.

Keçi, inek ve koyun sütü karışımıyla üretilen peynirlerin ambalajlarında tek bir hayvanın görselini kullanarak tüketiciyi yanıltan firmalar da bu düzenleme kapsamında denetlenecek. Yeni kısıtlamalar, bu tür görsellerin kullanımını yasaklayarak, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Seydikemer'de o mahallenin su sorunu çözüldü

Muğla Seydikemer'de o mahallenin su sorunu çözüldü