Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan Nestle'ye ceza

Rekabet Kurulu'ndan Nestle'ye ceza

Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye'ye yaptığı inceleme sonucunda şirketin kanunu ihlal ettiğini belirledi ve idari para cezası verdi. İhlalin detayları haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rekabet Kurulu'ndan Nestle'ye ceza
KAYNAK: Haber Merkezi

Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ.'ye yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Şirketin distribütörlerinin yeniden satış fiyatlarını belirlemek ve bölge/müşteri kısıtlaması getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddiaları sonrası idari para cezası verilmesine karar verildi.

Kurul Kararı: İhlal Tespit Edildi

Rekabet Kurulu'nun açıklamasına göre, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği belirlendi ve şirkete idari para cezası verilmesine karar verildi.

Rekabet Kurulu Açıklaması

Rekabet Kurulu'nun açıklamasına göre:

  • Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ’nin distribütörlerinin yeniden satış fiyatlarını belirlemek ve distribütörlere bölge/müşteri kısıtlaması getirerek kanunu ihlal ettiği tespit edildi.
  • Söz konusu uygulamalar, 2002/2 sayılı Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği ile öngörülen grup muafiyetinden yararlanamadı ve bireysel muafiyet de tanınmadı.
  • Bu nedenle Nestle Türkiye'ye, 2022 yılı gayrisafi gelirinin belirli bir oranında olmak üzere takdiren 346.911.505,44-TL idari para cezası verilmesine karar verildi.

Soruşturma Detayları

Rekabet Kurulu'nun soruşturmasında, Nestle’nin, bayilerinin satış fiyatlarına müdahale ettiği ve bayilerin satış yapacakları bölgeleri/müşterileri belirlediği iddiası üzerine 2022 yılının Aralık ayında başladığı belirtildi.

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun, bayilerin satış fiyatlarını serbestçe belirleyebilmelerini ve tüm müşterilere satış yapabilmelerini güvence altına almaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayseri'deki Bir Okula Yorgun Mermi İsabet Etti

Kayseri'deki Bir Okula Yorgun Mermi İsabet Etti