Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ‘PTT ekmeğimize mani olmasın’

‘PTT ekmeğimize mani olmasın’

Antalya Milli Piyangocular Odası Başkanı Yalçın Sayar, PTT’nin yılbaşı piyango biletlerini satmasına tepki gösterdi Sayar, "11 ay boyunca bu işle hiç uğraşmayan ve 12'nci ayda bilet satan PTT'ye sesleniyorum. Lütfen yılbaşında elinizi, ayağınız

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘PTT ekmeğimize mani olmasın’

Antalya  Milli Piyangocular Odası Başkanı Yalçın Sayar, PTT’nin yılbaşı piyango biletlerini satmasına tepki gösterdi Sayar,   "11 ay boyunca bu işle hiç uğraşmayan ve 12'nci ayda bilet satan PTT'ye sesleniyorum. Lütfen yılbaşında elinizi, ayağınızı bizim işimizden çekin” dedi.

 

Antalya  Milli Piyangocular Odası Başkanı Yalçın Sayar, "Antalya'ya 10 bin tam, 10 bin yarım ve 800 bin çeyrek bilet gelecek. Çeyrek bilet sayısı 1 milyona çıkabilir. Antalya en fazla bilet satılan 5 ilden biri" dedi.

Yalçın Sayar, pazar günü(yarın)  satışa sunulacak yılbaşı bilet fiyatlarını açıklayan Sayar, "Çeyrek 12.5, yarım bilet 25 ve tam bilet 50 TL'den satılacak. İkramiye ise geçen yıla göre 5 milyon TL arttı. Bu sene büyük ikramiye 55 milyon TL oldu. Hemen ardından bir tane 5 milyon TL, bir tane 3 milyon TL, bir tane 2 milyon TL, bir tane 1 milyon TL, bir tane de 500 bin TL olmak üzere geriye giden ikramiyelerle beraber toplam 289 milyon 460 bin TL ikramiye dağıtılacak" dedi.

Yalçın Sayar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seyyar ve sabit Antalya'da odamıza kayıtlı yaklaşık 310 bayimiz var. Yılbaşı geldiği zaman özellikle iklimin sıcaklığından dolayı Antalya'ya bilet satmaya gelen birçok kişi var. Bir de işi Milli Piyango bileti satmak olmayan AVM'ler, akaryakıt ofisleri bu işi yapmaktadır. Ama Milli Piyango biletleri bir promosyon ürünü değildir. Günümüzde aldığınız benzin ya da başka bir ürün karşılığında promosyon olarak kullanılmaktadır ve bu büyük bir yanlıştır."

Yalçın Sayar, PTT’nin yılbaşı piyango biletlerini satmasına tepki gösterdi Sayar,   "11 ay boyunca bu işle hiç uğraşmayan ve 12'nci ayda bilet satan PTT'ye sesleniyorum. Lütfen yılbaşında elinizi, ayağınızı bizim işimizden çekin” dedi. Sayar, PTT’ye sitemlerini şu sözlerle sürdürdü, “ Yılbaşında yapmış olduğunuz bu faaliyetten dolayı bayilerin ahını almaktasınız. Yine PTT aynı şekilde ilin her bir sokağına sanki cep marketler gibi çoğalmış postanelerde personele zorla bilet sattırıyor. Yılbaşı geldiğinde PTT personelinin izinleri kaldırılıp, 24 saat boyunca her yerde zorla bilet sattırılıyor. Bu da HABER-SEN başkanından aldığım bilgilerdir. PTT çalışanlarının personel kartları var. İş onların işi değil, iş bizim işimiz. Yetki belgesi olan kişilerin yapması gereken iş. Antalya'ya 10 bin adet tam, 10 bin yarım ve 800 bin çeyrek bilet gelecek. Bu sayı bankaları da kattığımız zaman yaklaşık 1 milyon çeyrek bilete ulaşacak. Genel olarak da yaklaşık 33 milyon bilet basıldı. İller bazında da en çok bilet satılan 5'nci iliz. Bundan dolayı da başka bir ile gidip bilet almaya gerek yok."DHA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 yılda 29 bin kişi intihar etti

10 yılda 29 bin kişi intihar etti