Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi PISA raporu: Türkiye'de çocuklar parasızlık sebebiyle açlık çekiyor

PISA raporu: Türkiye'de çocuklar parasızlık sebebiyle açlık çekiyor

Türkiye'deki ekonomik zorluklar, öğrencilerin beslenme durumlarına olumsuz bir şekilde yansımaktadır.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PISA raporu: Türkiye'de çocuklar parasızlık sebebiyle açlık çekiyor
KAYNAK: Haber Merkezi

PISA raporuna göre, Türkiye'de her beş çocuktan biri, yetersiz maddi kaynaklar nedeniyle haftada en az bir kez yemek yiyememektedir. Bu durum, Türkiye'yi yiyecek paraları olmadığı için haftada en az bir kez yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke konumuna getirmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 yılında başlattığı "bir öğün ücretsiz okul yemeği" uygulaması, Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremler sonrasında afet bölgesi dışındaki illerde kaldırılmıştır. Bu durum, öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarına yönelik desteklerin azalmasıyla birlikte sorunun daha da derinleşmesine neden olmuştur.

PISA raporu: Türkiye'de çocuklar parasızlık sebebiyle açlık çekiyor

PISA raporundaki verilere göre, Türkiye'den katılan 15 yaşındaki öğrencilerin yüzde 19,2'si, yiyecek paraları olmadığı için son 30 günde haftada en az bir kez yemek yiyememektedir. Bu oran, OECD ülkeleri arasında en yüksek seviyededir. Ayrıca, PISA 2022 ortalama puanları, yiyecek sorunu yaşayan öğrencilerin diğer öğrencilere kıyasla eğitim performansında geri kaldığını göstermektedir.

Son 30 günde yemek sorunu yaşamayan öğrencilerin ortalama matematik puanı 461 iken, bu sorunu haftada bir kez yaşamış olan öğrencilerin ortalama puanı daha düşük, yani 42'dir. Bu veriler, ekonomik sıkıntıların öğrencilerin eğitim başarılarına doğrudan etki ettiğini göstermektedir. Bu nedenle, ekonomik destek ve beslenme programları gibi önlemler alınarak öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarına daha etkili bir şekilde yanıt verilmesi gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Olmak İçin 1 Milyon Lira Borçlandı

Ünlü Olmak İçin 1 Milyon Lira Borçlandı