Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi O hisselere 1 ay yasak getirildi

O hisselere 1 ay yasak getirildi

Borsa İstanbul'da BRKVY ve IHEVA hisselerine tedbir kararı alındı. Yatırımcılar endişeli.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O hisselere 1 ay yasak getirildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Kamusonhaber'de yer alan habere göre, Borsa İstanbul, Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) ve İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IHEVA) hisseleri için tedbir kararı aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kararıyla Tedbirler Devreye Alındı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun kararıyla birlikte Borsa İstanbul'da işlem gören BRKVY ve IHEVA hisseleri için tedbirler devreye alındı. Bu kapsamda, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) uygulanarak hisse senetlerine kredi işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi. Alınan bilgilere göre, söz konusu yasak ve tedbirler 28 Haziran tarihine kadar geçerli olacak.

Hisseler Değer Kaybetti

Tedbir ve yasak kararlarının ardından BRKVY ve IHEVA hisseleri değer kaybetti. Haftanın son işlem gününe yüzde 1'e yakın değer kaybıyla başlayan IHEVA hisseleri, 4,230 TL seviyesinden işlem gördü. Benzer şekilde, BRKVY hisseleri de yaklaşık olarak aynı oranda değer kaybederek 65 TL civarında işlem gördü. Yatırımcılar ise iki hissenin haftayı nasıl kapatacağını merakla bekliyor.

IHEVA Hisseleri İçin Önceki Tedbir Devam Edecek

Öte yandan, IHEVA hisseleri için önceden alınan kredili işlem yasağı kararının brüt takas tedbiri süresince devam edeceği öğrenildi. Bu durum, hisse senetlerindeki hareketliliği etkileyebilecek önemli bir faktör olarak göze çarpıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırdı: 16 ölü 35 yaralı

ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırdı: 16 ölü 35 yaralı