Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ATM şifrelerine yeni düzenleme: Bu şifrelere yasak geliyor

ATM şifrelerine yeni düzenleme: Bu şifrelere yasak geliyor

BDDK, ATM güvenliğini artırmak için tahmin edilmesi kolay şifreleri yasaklıyor. Yeni düzenleme ile milyonlarca kullanıcı şifre değiştirmek zorunda kalacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATM şifrelerine yeni düzenleme: Bu şifrelere yasak geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ATM kullanıcılarının güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir adım atıyor. Yakında yürürlüğe girecek düzenleme ile tahmin edilmesi kolay şifrelerin ATM'lerde kullanımı yasaklanacak.

Tahmin Edilmesi Kolay Şifreler Tarih Oluyor

BDDK, ATM güvenliğini artırmak ve dolandırıcılık vakalarını önlemek amacıyla yeni bir düzenleme hazırlığında. Yakında yürürlüğe girecek bu düzenleme ile doğum tarihleri, il plaka kodları ve futbol takımlarının kuruluş tarihleri gibi basit ve tahmin edilmesi kolay şifrelerin kullanımı yasaklanacak.

Milyonlarca Kullanıcı Şifre Değiştirmek Zorunda Kalacak

Yapılan açıklamaya göre, bu düzenleme ile ATM şifrelerinin daha karmaşık hale getirilmesi amaçlanıyor. BDDK, bankacılık güvenliğinde ciddi bir iyileşme hedefliyor. Şu anda bu yasaklı şifreleri kullanan milyonlarca ATM kullanıcısı, zorunlu olarak şifrelerini değiştirmek zorunda kalacak.

Bankalardan Müşterilere Rehberlik

BDDK, bu yeni düzenleme kapsamında bankalar aracılığıyla müşterilere yönelik bilgilendirme süreci başlatacak. Bankalar, müşterilerine daha güvenli şifre oluşturma konusunda rehberlik edecek. Ayrıca, tahmin edilmesi kolay şifre kullananlar, ATM'den işlem yaparken zorunlu olarak şifrelerini değiştirmek durumunda kalacaklar.

Güvenlik Önlemleri Artıyor

BDDK yetkilileri, bu düzenlemenin temel amacının müşteri bilgilerinin daha güvenli bir şekilde korunmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Özellikle son yıllarda yaşanan dolandırıcılık vakalarının artmasıyla birlikte, banka müşterilerinin güvenliğini artırmaya yönelik adımların önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Yeni düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu kapsamda, bankalar müşterilerini bilgilendirerek, tahmin edilmesi zor ve güvenli şifreler oluşturmaları konusunda teşvik edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni’nden Ekrem İmamoğlu’na destek

Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni’nden Ekrem İmamoğlu’na destek