Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Erdoğan'dan Şimşek'e şok talimat! Ekonomistten sarsıcı bilgiler

Erdoğan'dan Şimşek'e şok talimat! Ekonomistten sarsıcı bilgiler

TCMB, faizi yüzde 35'e çıkarak 500 baz puan artırdı. Ekonomist, bu hamle sonrası önemli bir iddia ortaya attı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan Şimşek'e şok talimat! Ekonomistten sarsıcı bilgiler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), geçtiğimiz hafta faiz kararını açıkladı ve faizleri yüzde 35'e çıkararak mevcut eğilimini sürdürdü. Bu karar, Merkez Bankası'nın Ağustos 2023 itibarıyla gerçekleştirdiği faiz artışlarından üçüncüsü olarak öne çıkıyor, ve toplamda 500 baz puanlık bir artışa ulaşıldı.

Kurul, enflasyonla mücadele ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması amacıyla parasal sıkılaştırma sürecini devam ettirme kararı aldı. Ancak, Orta Doğu'daki çatışmaların devam etmesi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş, enflasyon üzerinde olası riskleri artırıyor.

barış souydan

Bu faiz artışlarının ardından ekonomist Barış Soydan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, faiz artırımlarının beklenen sonuçları vermemesi nedeniyle Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e bir uyarıda bulunduğunu iddia etti. Soydan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Arka arkaya faiz artırımları sonrasında somut sonuç alınamamış olması dolayısıyla" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şimşek'e uyarı ilettiğini belirtti. Bu iddia, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve gündemdeki önemli bir konu haline geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Eğitim Bakanından meslek liseleri için yeni bir adım!

Milli Eğitim Bakanından meslek liseleri için yeni bir adım!