Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Erdoğan'dan ev sahiplerine tepki: 'Sende vicdan var mı?' demişti! Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiracılara yüksek zam!

Erdoğan'dan ev sahiplerine tepki: 'Sende vicdan var mı?' demişti! Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiracılara yüksek zam!

Erdoğan, kiracı ile diyaloğunda ev sahibinin yüksek kira zammına "Sende vicdan var mı?" diyerek tepki gösterdi. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılara yaptığı yüzde 700'lük zam, çelişki yarattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan ev sahiplerine tepki: 'Sende vicdan var mı?' demişti! Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiracılara yüksek zam!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki maliyet artışları ve hayat pahalılığı, Türkiye'de gergin bir konut piyasasına neden oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kiracının zor durumunu dile getirerek, ev sahibine "Sende vicdan var mı?" diyerek tepki gösterdi. Ancak benzer bir çelişki, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Hatay'daki konutlardaki kira bedellerini yüzde 800 ile bin arasında artırmasıyla ortaya çıktı.

Erdoğan'ın Kiracı İle Diyalogu:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kiracının dramını paylaşarak, "Başkanım, şu anda ev sahibi beni ciddi manada sıkıştırıyor. 2 bin 500 lira veriyordum. Şimdi kiramı 7 bin 500 liraya çıkardı. Ya verirsin ya evden çıkarsın diyor" şeklindeki sözleriyle ev sahibini insafsızlıkla suçladı. Erdoğan, "Sende vicdan var mı?" diyerek bu artışın vicdana sığmadığını vurguladı ve dayanışma çağrısında bulundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Zam Kararı:
Ancak aynı zamanda, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Hatay'daki konutlarındaki kira bedellerini yüzde 800 ile bin arasında artırması gündemi sarsıcı bir şekilde etkiledi. Kiracılara gönderilen ihbarnameye göre, kira bedeli aylık 18 bin TL'ye çıkarıldı. Bu karar, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara tarafından eleştirilirken, "Devletin kendi kurumları tarafından yapılan bu fahiş zam, depremi deneyimlemiş, evini ve işini kaybetmiş yurttaşlarımıza daha da acı yükler getirecektir" şeklinde değerlendirildi.

Türkiye'de konut piyasasındaki maliyet artışları ve kira zamları, hem bireysel ev sahipleri ile kiracıları arasında gerilime neden oluyor hem de devletin kendi kurumlarının politikalarıyla çelişiyor. Bu durum, toplumsal bir sorun olarak gündemdeki yerini koruyarak, konut krizini daha da derinleştirebilecek bir potansiyele sahip.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13. Antalya Kitap Fuarı Yoğun İlgi!

13. Antalya Kitap Fuarı Yoğun İlgi!