Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi EPDK'dan akaryakıtta adım atıyor: Benzine indirim geliyor

EPDK'dan akaryakıtta adım atıyor: Benzine indirim geliyor

EPDK, rafinerilere indirim talebi içeren bir yazı gönderdi. Bu gelişme, yakıt fiyatlarında önemli bir düşüşü müjdeliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EPDK'dan akaryakıtta adım atıyor: Benzine indirim geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı ülkelerin ham petrolde yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını sağlamak amacıyla rafinerilere bir yazı gönderdi. Bu gelişme, yakıt fiyatlarında önemli bir düşüşün müjdecisi olarak değerlendiriliyor.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın Açıklamaları

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, benzin ve motorin fiyatlarının serbest piyasada belirlendiğini ve bu konuda net kuralların olduğunu belirtti. Yılmaz, kurum olarak piyasa oyuncularının uygulamalarını ve fiyat hareketlerini yakından takip ettiklerini vurguladı.

Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrolün ve işlenmiş ürünlerin rafineriler için önemli bir maliyet avantajı sağladığını ifade eden Yılmaz, bu indirimin tüketicilere yansıtılması gerektiğini vurguladı. Rafinerilere gerekli adımları atmaları ve marj oranlarını gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.

Yapılacak güncelleme sonrasında benzin ve motorin fiyatlarında 1 ila 1,5 TL arasında bir indirim olması bekleniyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41,22 lira, motorinin litresi ise 44,3 liradan satılıyor. Gece yarısından itibaren motorine 1,21 TL indirim yapılması bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belirleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta İşçilere Büyük Zam

Manavgat’ta İşçilere Büyük Zam