Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Dolar ne kadar oldu? Euro ne kadar? 4 Ağustos 2024 Pazar

Dolar ne kadar oldu? Euro ne kadar? 4 Ağustos 2024 Pazar

Dolar, avro, sterlin ve İsviçre frangı bu hafta değer kazandı. Piyasaların genelindeki yükseliş trendi, yatırımcıların güvenli liman arayışını işaret ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar ne kadar oldu? Euro ne kadar? 4 Ağustos 2024 Pazar
KAYNAK: Haber Merkezi

Bu hafta döviz piyasalarında dikkat çekici hareketler yaşandı. Dolar, %0,69 oranında değer kazanarak 33,1940 liraya yükseldi. Avro ise %1,15 artış göstererek 36,2200 liraya ulaştı. Bu yükselişler, piyasaların genelindeki dalgalanmalarla paralel olarak gerçekleşti. Dolar ve avronun artış trendi, yatırımcıların bu dövizlere olan güveninin devam ettiğini ortaya koyuyor.

Sterlin ve İsviçre Frangı’ndaki Hareketler

İngiliz sterlininin satış fiyatı, geçen hafta 42,4040 lira iken bu hafta %0,47 artışla 42,6050 liraya yükseldi. Diğer yandan, İsviçre frangı %3,27 oranında değer kazanarak 38,5660 liradan işlem gördü. İsviçre frangındaki bu yüksek artış, yatırımcıların güvenli liman arayışında İsviçre frangına yöneldiğini gösteriyor.

Döviz ve Altın Piyasalarındaki Genel Durum

Haftalık bilançoya bakıldığında, döviz ve altın piyasalarında genel olarak bir yükseliş trendi hakim. Dolar, avro, sterlin ve İsviçre frangı gibi dövizlerin yanı sıra, altın fiyatları da yükseliş gösterdi. Bu durum, global ekonomik belirsizliklerin ve yatırımcıların güvenli liman arayışlarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Özellikle İsviçre frangı ve altındaki belirgin artış, güvenli liman arayışının altını çiziyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bugün hava nasıl olacak? 4 Ağustos Antalya Burdur Isparta Muğla hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 4 Ağustos Antalya Burdur Isparta Muğla hava durumu