Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Dikkatler Merkez Bankası'nda!

Dikkatler Merkez Bankası'nda!

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Piyasaların gözü Merkez Bankası'ndan gelecek karara kilitlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkatler Merkez Bankası'nda!

Bugün Merkez Bankası (TCMB), mart ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz kararını açıklayacak. Karar, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ikinci politika faizi kararı olacak. Banka, geçen toplantıda depremin ekonomiye etkilerini sınırlamak için faiz indirmişti.

Piyasada gözler bugünkü karara çevrilirken, ekonomistlerin çoğunluğu bankanın politika faizini sabit tutmasını bekliyor. Ancak bazı ekonomistler faiz indirimi beklentisi içinde bulunuyor. Karar, bugün saat 14.00'te açıklanacak.

TCMB, geçtiğimiz yıl enflasyondaki yükselişe rağmen, kasım ayında gerçekleştirdiği 500 baz puanlık faiz indirimlerini tamamlamıştı. Ardından aralık ve ocak aylarında politika faizini yüzde 9 seviyesinde sabit tuttu.

Şubat ayında gerçekleşen büyük depremin ardından, TCMB sanayi üretimi ve istihdamı desteklemek için politika faizini yüzde 9'dan yüzde 8,50'ye 50 baz puan indirmişti.

TCMB, "ölçülü" olarak nitelendirdiği bu indirimin ardından, parasal duruşun deprem sonrası toparlanmayı desteklemek için "yeterli" olduğunu belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne borcu olanlar dikkat: Son gün 31 Mayıs

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne borcu olanlar dikkat: Son gün 31 Mayıs