Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Akaryakıt fiyatları güncellemesi! İbrelerde zam sinyalleri artıyor

Akaryakıt fiyatları güncellemesi! İbrelerde zam sinyalleri artıyor

Akaryakıt fiyatlarında son durum: İbrelerde zam veya indirim belirsiz. Detaylar haberde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akaryakıt fiyatları güncellemesi! İbrelerde zam sinyalleri artıyor
MUHABİR: Kamer Durdu

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarındaki değişikliklere yol açmaya devam ediyor. Son olarak, 14 Kasım'da meydana gelen 1 lira 64 kuruşluk motorin indiriminin ardından, sadece 2 gün sonra, 16 Kasım'da 1 lira 14 kuruşluk bir zam daha gerçekleşti.

Bu dalgalanmaların arkasında, Brent petrol ve dolar kurundaki oynaklık ile birlikte, KDV ve ÖTV oranlarındaki artışlar da etkili oluyor. 26 Kasım itibariyle güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

16 Temmuz'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltilmişti. Bu ÖTV kararının ardından benzin ve motorin gruplarında toplamda 6 lira fiyat artışı yaşanmıştı. 16 Temmuz Pazar günü itibariyle İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatları 34,01 TL, motorin fiyatları ise 32,36 TL olmuştu.

ekran-goruntusu-2023-11-26-085844

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişikliklere dayanarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamaların sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da 52 bin gümrük kaçağı c*nsel içerikli ürün yakalandı

Hatay'da 52 bin gümrük kaçağı c*nsel içerikli ürün yakalandı