Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde (EBYÜ), kalite kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen "Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı," Prof. Dr. Erdaoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı
KAYNAK: İHA

Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Akın Levent, üniversitenin "Anadolu Bir Dünya Özülküsü" ile başlayan kalite güvence sistemi çalışmalarından bahsetti. Kalite komisyonunun kurulması ve akreditasyon süreçlerinin başlamasıyla birlikte üniversitenin kalite anlamında önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 2018'de dış denetlenme programına dahil edilen üniversitenin, bu süreçte eğitim, araştırma, toplumsal katkı ve yönetim sistemi alanlarında aktif rol aldığını belirtti.

AW080883_03

İyileştirme felsefesi

Rektör Levent, kalite güvence sisteminde öğrencilerin aktif katılımına vurgu yaparak, üniversitenin sürekli iyileştirme felsefesiyle çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Resim İş Eğitimi ve Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalları'nın akredite edildiğini paylaştı.

Rektör Levent, 2023 yılında YÖKAK tarafından kurumsal üniversitenin akreditasyon başvurusunun kabul edildiğini belirterek, değerlendirme sürecine umutlu bir şekilde bakarak emeği geçenlere teşekkür etti.

AW080883_01

Çalıştayın devamında Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, kurumsal akreditasyon programı hakkında bilgilendirme yaptı. Ekinci, kurumsal akreditasyon, YÖKAK değerlendirme türleri ve süreçleri, ölçütler ve kalite güvence sistemi konularında detaylı bilgiler sundu.

Prof. Dr. A. Ercan Ekinci ayrıca, üniversitenin kalite sürecinde elde edilen başarıları ve iyileşmeleri vurgulayarak, çalıştayın soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Bu önemli etkinlik, üniversitenin kalite kültürünü yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda yapılan çalışmaları ve elde edilen başarıları bir kez daha vurgulayarak, katılımcılara kaliteli eğitim ve hizmet anlayışını benimseme konusunda ilham verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serdal Adal Söke'de Beşiktaş'ı yüceltme sözü verdi

Serdal Adal Söke'de Beşiktaş'ı yüceltme sözü verdi