Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Bakan hangi okullardan bahsetti?: 5 yıldızlı otelle yarışacak okullar

Bakan hangi okullardan bahsetti?: 5 yıldızlı otelle yarışacak okullar

Antalya'da bin 200 öğrenciye prefabrik, 40 öğrencili İmam Hatip okuluna yeni bina verilmişti. Bakan, '5 yıldızlı otellerle yarışacak okullarımız var' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan hangi okullardan bahsetti?: 5 yıldızlı otelle yarışacak okullar
KAYNAK: İHA

Antalya'da bin 200 öğrencinin eğitimi için prefabrik bir bina temin edilirken, yanı başına 24 derslikli yeni bir okul binası yapılıp, Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu adıyla toplam 40 öğrencisi olan bir okul olarak hizmete açılmasına tepki gösterilmişti. Tepkiler sürerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "5 yıldızlı otellerle yarışabilecek okullarımız var" açıklamasıyla gündeme geldi.

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremin ardından ağır hasar gören Elazığ Ortaokulu'nun yerine iş insanı İbrahim Taşel tarafından yapılan 24 derslikli yeni ortaokul, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açıldı. Açılış töreninde, Bakan Tekin önemli açıklamalarda bulunarak Türkiye'deki eğitim altyapısının geldiği noktayı değerlendirdi.

"5 yıldızlı otellerle yarışabilecek okullarımız var"

Bakan Yusuf Tekin, Türkiye genelindeki derslik başına öğrenci sayısının ortalama 20-22 olduğunu belirterek, “Şu an bizim okullarımızın büyük çoğunluğu, inşaat kapasitesiyle neredeyse 5 yıldızlı otellerle yarışacak seviyede” dedi. Tekin, 2002 yılında eğitim şartlarının oldukça kötü olduğunu, günümüzde ise okullardaki fiziki ve teknolojik altyapının oldukça geliştiğini vurguladı.

İkili eğitimde İmam hatip ayrıcalığı

Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Antalya Şubesi, bin 200 öğrencinin eğitimi için prefabrik bir bina temin edilirken, yanı başına 24 derslikli yeni bir okul binası yapılıp, Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu adıyla toplam 40 öğrencisi olan bir okul olarak hizmete açılmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Sen’den sert Tepkiler

Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Antalya Şubesi, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, “2024-2025 eğitim öğretim yılı büyük sorunlarla başladı. Eğitim sistemindeki değişiklikler, kamu okullarını yok sayan uygulamalara yol açıyor” şeklinde eleştiride bulundu. Antalya'da yaşanan eğitim krizleri, öğretmen yetersizliği, temizlik hijyen sorunları ve güvenlik eksiklikleri gibi konuları gündeme taşıdı.

İmam Hatip Okulları ve Eğitim Sorunları

Eğitim-Sen, Antalya’daki eğitim sorunlarına da dikkat çekti. Kepez ilçesindeki Şehit Yzb. İbrahim Hakkı Yurtseven İlkokulu ve Ortaokulu'nun prefabrik yapısındaki olumsuz koşullara ve Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun kapasitesinin altında öğrenciye hizmet vermesine tepki gösterdi. Ayrıca, birçok okulda ikili öğretim yapıldığı ve bazı sınıflarda 3 öğrencinin bir sırada oturduğu bilgisi verildi.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2025 maaş zamları için geri sayım başladı: Asgari ücret ne olacak?

2025 maaş zamları için geri sayım başladı: Asgari ücret ne olacak?