Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim 2024-2025 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024-2025 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, öğrencilerin merak konusu. Başvurular Ekim'de tamamlandı ve sonuçlar Kasım sonunda açıklanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024-2025 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru sonuçları, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilk defa burs başvurusunda bulunan öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. 8-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen burs başvuruları sonrasında, öğrenciler gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan (GSB) yapılacak açıklamalara çevirmiş durumda. Peki, 2024-2025 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Henüz tarih belli oldu mu?

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Tamamlandı?

KYK burs başvuruları, 2024-2025 eğitim yılı için 8 Ekim'de başlayıp, 13 Ekim'de sona erdi. Bu süreçte birçok öğrenci, eğitim hayatlarına destek sağlamak amacıyla burs başvurusunda bulundu. Şimdi ise başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sonuçların Kasım ayı sonlarında açıklanması öngörülüyor.

2024-2025 KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs sonuçlarının açıklanması için resmi bir tarih henüz belirlenmemiş olsa da, önceki yıllardaki süreç göz önüne alındığında, sonuçların Kasım ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçları yine Ekim ayında başlamış ve Kasım ayında açıklanmıştı. Bu yıl da benzer bir zaman aralığında sonuçların duyurulması tahmin ediliyor.

KYK Bursları Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı için KYK burs ve kredi miktarlarını açıkladı. Buna göre, lisans öğrencileri 2 bin TL, yüksek lisans öğrencileri 4 bin TL, doktora öğrencileri ise 6 bin TL burs alacak. Ancak 2025 yılı itibarıyla KYK burslarında bir zam olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

2024-2025 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Bursları Ne Zaman Yatacak?

İlk kez burs veya kredi alacak öğrencilere, başvurdukları öğretim yılının başından itibaren ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6’sı ile 10’u arasında gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler, internet üzerinden Ziraat Bankası şubelerinden burs veya kredi ödemelerini alabilecekleri hesap bilgilerine ulaşabilir ve bankamatik kartlarını bankadan temin edebilirler.

KYK Burslarına Zam Yapılacak Mı?

2024 yılı için belirlenen KYK burs ve kredi rakamları lisans öğrencileri için 2 bin TL, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL, doktora öğrencileri için ise 6 bin TL olarak belirlenmiştir. Ancak 2025 yılı için burs miktarlarına zam yapılıp yapılmayacağına dair henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya Oba Makarna Fabrika Patlamasında Öl* Sayısı 5'e Yükseldi

Sakarya Oba Makarna Fabrika Patlamasında Öl* Sayısı 5'e Yükseldi