Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim YÖK üniversiteleri değerlendirdi: İşte İGÜ'nün başarısı

YÖK üniversiteleri değerlendirdi: İşte İGÜ'nün başarısı

YÖK'ün yayımladığı "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024"e göre İstanbul Gelişim Üniversitesi, 10 alanda gösterdiği başarıyla dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YÖK üniversiteleri değerlendirdi: İşte İGÜ'nün başarısı
KAYNAK: İHA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024”ü yayımladı. Bu rapor, Türkiye'deki 201 üniversitenin 64 farklı göstergeye göre değerlendirildiği kapsamlı bir çalışmadır.

İGÜ’nün 2024 Başarıları

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), geçen yıl 6 alanda öne çıkmasının ardından bu yıl 10 alanda gösterdiği başarı ile dikkat çekti. İGÜ, özellikle “Sürdürülebilirlik” kategorisinde su tasarrufu ve enerji verimliliği yatırımları ile birinci sırada yer aldı. Ayrıca, akredite edilen lisans programları sayısında da zirvedeki konumunu korudu.

Dört Kategoride Öne Çıktı

İGÜ, 2024 verilerine göre “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın” alanında 6'ncı, “Alan ağırlıklı atıf endeksi” kategorisinde ise 13'üncü sırada yer aldı. Eğitim ve öğretim alanında ise en fazla akredite edilen lisans programına sahip olarak yine birinci oldu. E-kaynak sayısı kategorisinde 3'üncü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Uluslararasılaşma Alanında İlerleme

İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararasılaşma alanında da önemli başarılar elde etti. “İstihdam edilen uluslararası doktoralı öğretim elemanı sayısı” kategorisinde 5'inci, “Uluslararası öğrenci sayısı” kategorisinde 9'uncu ve “Değişim programlarına katılan öğrenci sayısı” kategorisinde 11'inci olarak sıralamalara girdi.

Sürdürülebilirlikte Üst Düzey Başarı

Sürdürülebilirlik alanında da önemli göstergelere ulaşan İGÜ, “enerji verimliliği yatırımı” ve “tüketilen su miktarı başına su tasarrufu yatırımı” kategorilerinde birinci olurken, “Kişi başı doğrudan karbon ayak izi” kategorisinde 8'inci olarak doğal kaynakların etkin kullanımına verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Rektörün Vizyonu: Geleceği Şekillendirmek

İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, üniversitenin başarısını vurgulayarak, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı benimsiyoruz” dedi. Ayrıca, hızla gelişen teknoloji ve çevre sorunları gibi güncel konularla ilgili çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aksu’da Trafik Güvenliği İçin Çalışmalar Başladı!

Aksu’da Trafik Güvenliği İçin Çalışmalar Başladı!