Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Türk öğrenciler eğitim için hangi ülkeleri tercih ediyor?

Türk öğrenciler eğitim için hangi ülkeleri tercih ediyor?

Yurt dışı eğitim sektörü, pandemi sonrası değişen rotalara rağmen büyümeye devam ediyor. Türk gençleri hangi ülkeleri tercih ediyor? İşte yanıtı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk öğrenciler eğitim için hangi ülkeleri tercih ediyor?
KAYNAK: İHA

Pandemi sonrası yurt dışı eğitim tercihlerinde değişiklikler olsa da, bu alana olan ilgi azalmıyor. 2021 yılında uluslararası öğrenci sayısı 6,4 milyonu aşarak, pazar büyüklüğü 36,5 milyar dolara ulaştı. Yurt dışı eğitim, dünya genelindeki gençlerin en büyük hayallerinden biri olmayı sürdürüyor.

En Çok Öğrenci Çeken Ülkeler hangileri?

Uluslararası öğrencileri en çok çeken ülkeler sıralamasında Amerika yüzde 17’lik pay ile başı çekerken, İngiltere yüzde 11, Kanada yüzde 10, Fransa yüzde 6, Avustralya yüzde 6, Almanya yüzde 6 ve İspanya yüzde 2 ile devam ediyor. Bu ülkeler, eğitim kalitesi ve uluslararası tanınırlıklarıyla öne çıkıyor.

Yurt Dışı Eğitimde Öğrenci Gönderen Ülkeler hangileri?

Yurt dışında en çok öğrenci gönderen ülkeler arasında Çin ilk sırada yer alıyor; 1 milyonun üzerinde öğrenciyle dikkat çekiyor. Hindistan 500 bin, Vietnam 137 bin, Almanya 126 bin, Özbekistan 109 bin, Fransa 105 bin, Amerika 102 bin ve Suriye 99 bin öğrenci ile takip ediyor.

Türkiye’nin Uluslararası Öğrenci Profili

Türkiye, 300 bini aşan uluslararası öğrenci sayısıyla UNESCO verilerine göre 8. popüler ülke konumunda. Türkiye’ye en çok öğrenci gönderen ülkeler sırasıyla Suriye, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Irak, Somali, Mısır, Afganistan, Kazakistan, Yemen, Ürdün, Filistin, Sudan, Bulgaristan, Fas, Özbekistan, Endonezya, Almanya, Pakistan ve Nijerya olarak sıralanıyor.

Türk Öğrenciler hangi ülkeleri tercih ediyor?

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, Türk öğrencilerin tercihlerinin son 1-2 yılda değiştiğini belirtiyor. Geleneksel olarak Amerika ve Kanada gibi ülkeler öne çıkarken, son yıllarda İngiltere, Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkeleri daha fazla ilgi görmeye başladı. Türkiye’den yurt dışı eğitime giden gençlerin sayısı 100 bini geçmiş durumda.

Ücretsiz Eğitim Fırsatları bulunuyor

İtalya ve Almanya, uluslararası öğrencilere sundukları ücretsiz eğitim imkânlarıyla dikkat çekiyor. Bu ülkelerdeki devlet üniversitelerinde sadece yıllık harç parası ödeyerek eğitim almak mümkün. Özel üniversitelerin ücretleri ise Türkiye’deki vakıf üniversitelerine göre daha düşük. Almanya, 349 bin uluslararası öğrenciyi ücretsiz eğitim imkanı sunarak eğitiyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Edirne Kırmızısı geri döndü: Kök boya bitkisinin 3. hasadı yapıldı

Edirne Kırmızısı geri döndü: Kök boya bitkisinin 3. hasadı yapıldı