Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim ÖSYM 13 Ekim Pazar günü 4 farklı sınav düzenleyecek

ÖSYM 13 Ekim Pazar günü 4 farklı sınav düzenleyecek

ÖSYM, 13 Ekim'de Diş Hekimliği ve Eczacılık sınavları düzenleyecek. Tüm sınavlar 10.15'te başlayacak ve elektronik ortamda yapılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ÖSYM 13 Ekim Pazar günü 4 farklı sınav düzenleyecek
KAYNAK: İHA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 13 Ekim Pazar günü çeşitli sınavlar düzenleyecek. Bu sınavlar arasında Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık) yer alacak.

Sınavlar Saat 10.15'te Başlayacak

ÖSYM'nin açıklamasına göre, tüm sınavlar 10.15'te başlayacak. Adayların sınav binalarına girişleri saat 10.00 itibarıyla sona erecek ve bu saatten sonra içeriye kimse alınmayacak. EUS ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi'nde yapılacak.

Elektronik Ortamda Sınav Uygulaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, EUS ve STS Eczacılık sınavlarının geçen yıl ilk kez elektronik ortamda düzenlendiğini ve bu yıl da aynı şekilde uygulanacağını belirtti. Bu sınavlarda adaylara, 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek ve toplamda 721 aday bu sınavlara katılacak.

DUS ve STS Diş Hekimliği Sınav Yerleri

DUS 2. Dönem sınavı, Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek. STS Diş Hekimliği ise sadece Ankara’da yapılacak. DUS 2. Dönem sınavı, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testi olmak üzere iki bölümden oluşacak. Her iki sınavda da adaylara 120 soru için 150 dakika süre verilecek ve toplamda 7 bin 892 kişi sınavlara katılacak.

Sınav Gününde Ek Süre ve Görevli Sayısı

DUS 2. Dönem sınavına katılacak ek süre hakkı olan adaylara 30 dakika ilave süre verilecek. Pazar günü yapılacak sınavlarda, emniyet dahil olmak üzere toplam bin 174 görevli görev alacak.

Kimlik Sorunu Olan Adaylar İçin Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak

Sınav günü, kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında fotoğraf ve kimlik numarası eksik olan adaylar için il nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da 83 yaşındaki nineye huzurevinde damatsız düğün

Adana'da 83 yaşındaki nineye huzurevinde damatsız düğün