Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya SpaceX'ten çalışanları Elon Musk'a dava açtı

SpaceX'ten çalışanları Elon Musk'a dava açtı

SpaceX'ten kovulan çalışanlar, Elon Musk'a karşı dava açtı. İddialar, şirketteki çalışma ortamının eleştirilmesiyle ilgili. Detaylar haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SpaceX'ten çalışanları Elon Musk'a dava açtı
KAYNAK: Haber Merkezi

California eyalet mahkemesine başvuran sekiz eski SpaceX çalışanı, şirketin kurucusu Elon Musk'a karşı dava açtı. İşten çıkarıldıkları iddiasıyla dava açan müştekiler, 2022 yılında şirket içindeki sorunları dile getirdikleri için işlerine son verildiğini savunuyor.

Dava dilekçesinde, davacılar mektup yazdıktan kısa bir süre sonra dört kişinin doğrudan işten çıkarıldığını, geri kalanların ise iç soruşturmanın ardından aynı kaderi paylaştığını öne sürdü.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DELİL OLARAK SUNULDU

Müştekiler, dilekçelerinde Elon Musk'ın sosyal medya platformlarındaki paylaşımlarını da delil olarak sundu. SpaceX'teki çalışma ortamının uygunsuzluğuna yönelik şikayetlerinin sıklıkla görmezden gelindiğini iddia ettiler.

Davacılar, 'haksız yere işten çıkarıldıkları' gerekçesiyle şirketten maddi tazminat talep ediyor.

DAHA ÖNCE X ÇALIŞANLARI DA DAVA AÇMIŞTI

Daha önce Twitter'ı X olarak yeniden adlandıran ve birçok çalışanı işten çıkaran Elon Musk'a, eski çalışanlar tarafından dava açılmıştı.

TACİZ İDDİALARI

Dünkü haberlere göre, Wall Street Journal'a konuşan kaynaklar, Elon Musk'ın SpaceX'te çalışan kadınlara tacizde bulunduğunu ve toksik bir iş ortamı yarattığını iddia etti.a

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kavurma etin yumuşak olması için ne yapmak lazım? Sodalı kavurma tarifi

Kavurma etin yumuşak olması için ne yapmak lazım? Sodalı kavurma tarifi