Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Moskova’da Savunma Araştırmaları Enstitüsü’nde Yangın: 8 Ölü 1 Yaralı

Moskova’da Savunma Araştırmaları Enstitüsü’nde Yangın: 8 Ölü 1 Yaralı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Platan Savunma Araştırmaları Enstitüsü’nde çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Moskova’da Savunma Araştırmaları Enstitüsü’nde Yangın: 8 Ölü 1 Yaralı
KAYNAK: Haber Merkezi

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Platan Savunma Araştırmaları Enstitüsü’nde çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Yangın, sekiz katlı binanın 5. ve 7. katlarına yayıldı ve çok sayıda kişi binada mahsur kaldı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı sağlık ve itfaiye ekipleri, toplamda 4 bin 500 metrekareye yayılan yangına 40’tan fazla itfaiye aracı, 2 yangın söndürme helikopteri ve 40 personel ile müdahale etti. Alevler arasında kalan 6 kişi ve yangından kaçmak için binadan atlayan 2 kişi hayatını kaybetti. Yangından kaçarak binanın merdiven boşluklarına sığınanlar ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangında 120’den fazla kişi dumandan etkilendi.

Yangının gaz tüpü patlaması veya elektrik kaçağı nedeniyle çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor

Platan Savunma Araştırmaları Enstitüsü, Rus savunma sanayii için elektronik parçalar geliştiren bir kurum olarak biliniyor. Yangının gaz tüpü patlaması veya elektrik kaçağı nedeniyle çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Binanın Sovyetler Birliği döneminde inşa edildiği ve 2017’den sonra yangın güvenliği incelemesinin yapılmadığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar kuru 33 TL'yi gördü!

Dolar kuru 33 TL'yi gördü!