Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail'in Gece Boyunca Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 37 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gece Boyunca Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 37 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında en az 37 Filistinli yaşamını yitirdi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivillerin hedef alındığı saldırılar, bölgedeki gerilimi daha da artırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Gece Boyunca Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 37 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine yönelik yoğun hava saldırıları düzenledi.

 Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, saldırıların hedefi özellikle güneydeki Han Yunus kenti ve orta kesimdeki Nusayrat Mülteci Kampı oldu. Han Yunus'ta bir eve düzenlenen saldırıda, 2'si çocuk ve 1'i kadın olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampı'nda Yerinden Edilenler de Hedefteydi

İsrail'in saldırıları Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Ayn Calut Apartmanlarını da hedef aldı. Burada gerçekleşen bombardıman sonucunda en az 4 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı. Ayrıca, kampın kuzeyindeki bir okula düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 Filistinli daha yaralandı. Han Yunus'un batısındaki El-Emel Mahallesi'nde bir eve yönelik hava saldırısında ise, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı

İsrail ordusunun saldırıları, Refah ve Deyr Belah kentlerinde de yoğunlaştı. Refah kentinde, İsrail'in düzenlediği saldırıların ardından enkaz altından 3 kişinin naaşı çıkarıldı. Deyr Belah'ta ise, yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlar ve sivil yerleşimler hedef alındı. Ebu Oreyf bölgesi'nde bir grup Filistinli, İsrail savaş uçaklarının saldırısı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

Filistin Direnişi İsrail Askerleriyle Çatıştı

Gazze'deki direniş grupları, İsrail'in saldırılarına karşılık vermekte gecikmedi. Kassam Tugayları, Refah'ın batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'nde düzenledikleri saldırılarda İsrail'in 5 Merkava tankını vurduklarını açıkladı. Aynı zamanda, Kemal Advan Okulu çevresinde konuşlanmış İsrail askerleriyle de çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda, birçok İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

100 Bin Filistinli Yerinden Edildi

İsrail'in devam eden saldırıları, Gazze'deki insani krizi daha da derinleştiriyor. Deyr el-Belah Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, son iki gün içinde 100 bin Filistinli yerinden edildi ve 20 barınma merkezi kullanılamaz hale geldi. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, Gazze Şeridi'ndeki her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya Meram'da icradan satılık 215 m² dubleks daire

Konya Meram'da icradan satılık 215 m² dubleks daire