Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İran'ın Yeni Geçici Cumhurbaşkanı Muhbir'den İlk Açıklamalar

İran'ın Yeni Geçici Cumhurbaşkanı Muhbir'den İlk Açıklamalar

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından geçici Cumhurbaşkanı olarak atanan Muhammed Muhbir, ülke yönetiminde bir boşluk olmayacağını vurguladı. Muhbir, Hamaney'in liderliğiyle yönetimde hiçbir aksaklık yaşanmayacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'ın Yeni Geçici Cumhurbaşkanı Muhbir'den İlk Açıklamalar
KAYNAK: Haber Merkezi

İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünden sonra ilk açıklamasını yaptı.

Reisi'nin vefatının ardından göreve getirilen Muhbir, İran halkına seslenerek, yönetimde herhangi bir boşluk oluşmayacağını söyledi.

"Yaşanan Hadise Çok Ağır"

İran Borna Haber Ajansı'na göre, Muhbir, kabine toplantısında yaptığı konuşmada, Reisi'nin ölümüne neden olan helikopter kazasının detaylarına değindi. Muhbir, "Bu olay devlet, millet ve ülke lideri Hamaney için çok ağır bir kayıp. Ancak bu önemli hadise, Hamaney'in önderliği sayesinde yönetimde boşluk yaratmayacaktır. Halkımız bu konuda emin olsun" dedi.

Devlet Görevlilerine Uyarı

Muhammed Muhbir, tüm devlet görevlilerine çağrıda bulunarak, görevlerini aksatmadan yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. "Hiçbir şekilde görevlerinde zafiyet göstermemelidirler" diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırındaki bir baraj açılışına katıldı. Dönüş yolunda, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle birlikte helikopter kazası geçirdi. İranlı ekipler, kazadan kurtulan olmadığını belirledi. Reisi'nin hayatını kaybetmesinin ardından, Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir geçici Cumhurbaşkanı olarak görevlendirildi.

İran Anayasası'na göre, yeni cumhurbaşkanının en fazla 50 gün içinde seçilmesi için Meclis Başkanı, Yargı Erki Başkanı ve Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısından oluşan bir kurulun düzenlemeler yapması gerekiyor. İran'da cumhurbaşkanları, Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin onayladığı adaylar arasından halk tarafından seçiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOHM başvuruları artık e-devlet üzerinden yapılacak

TOHM başvuruları artık e-devlet üzerinden yapılacak