Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İran'daki uçuşlar iptal edildi: Gerilim devam ediyor

İran'daki uçuşlar iptal edildi: Gerilim devam ediyor

İran-İsrail gerilimi, İran'daki havacılık faaliyetlerini etkiliyor. İran Sivil Havacılık Örgütü, tüm havalimanlarında uçuşları iptal etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'daki uçuşlar iptal edildi: Gerilim devam ediyor
KAYNAK: İHA

İran basınında yer alan haberlere göre, İran ve İsrail arasındaki artan gerilim, İran'daki havacılık faaliyetlerini etkiliyor. İran Sivil Havacılık Örgütü sözcüsünün açıklamalarına dayandırılan bilgiye göre, tüm havalimanlarında yerel saatle 21.00'dan yarın 06.00'a kadar uçuşlar iptal edildi.

Uçuş İptalleri ve Operasyonel Kısıtlamalar

Haberlerde, sözcünün uçuş iptalleriyle ilgili daha fazla ayrıntı vermediği belirtilirken, operasyonel kısıtlamaların bu duruma neden olduğu ifade edildi. Havalimanları ve uçuş seferleri üzerindeki etkilerinin yanı sıra, bu gelişmenin bölgedeki güvenlik durumu üzerindeki etkileri de merakla bekleniyor.

İran ile İsrail arasındaki sorun nedir?

İsrail-Filistin çatışmasında İran, Hamas gibi Filistinli grupları destekledi. İsrail, İran Halk Mücahitleri gibi İranlı isyancıları destekledi, Suriye'deki İran müttefiklerine hava saldırıları düzenledi ve İranlı nükleer bilim adamlarını öldürdü.

İran 2024'te İsrail'e ne zaman saldırdı?

1 Ekim 2024'te İran, en az iki dalga halinde İsrail'deki hedeflere 181 balistik füze fırlattı ve bu, devam eden İran-İsrail çatışması sırasında gerçekleşen en büyük saldırı oldu. İran, füze saldırısına Operation True Promise 2 (Farsça: عملیات وعده صادق ۲) kod adını verdi.

Hizbullah İsrail'e ne zaman saldırdı?

8 Ekim 2023'te, Hamas'ın İsrail'e yönelik 7 Ekim 2023 saldırılarını başlatmasından ve İsrail'in Gazze'yi bombalamaya başlamasından bir gün sonra, Hizbullah "Filistinlilerle dayanışma" amacıyla çatışmaya katıldı ve başlangıçta her ikisi de İsrail işgali altındaki bölgeler olan Şeba Çiftlikleri ve Golan Tepeleri'ndeki İsrail askeri karakollarına ateş açtı.

İran nükleer bir güç mü?

İran'ın nükleer programı atom silahı kapasitesinden yoksun olmasına rağmen gelişmiş durumda , İsrail ise beyan edilmemiş bir nükleer silah gücü olarak kabul ediliyor. Trump yönetiminin 2015 nükleer anlaşmasından çekilmesinden bu yana İran nükleer programını önemli ölçüde ilerletti.

İsrail, Irak'a karşı İran'ı neden destekledi?

İsrail, savaş sırasında İran'ı destekledi, böylece İran'ın Irak'a karşı bir denge unsuru olmasını istedi; 1979'da Şah'ın devrilmesiyle kaybettiği İran üzerindeki nüfuzunu yeniden tesis etmek ve İsrail silah endüstrisine iş yaratmak istedi.

2024'te İran'ı kim bombaladı?

2024'te İran-İsrail vekalet çatışması iki ülke arasında bir dizi doğrudan çatışmaya dönüştü. 1 Nisan'da İsrail, Suriye'nin Şam kentindeki bir İran konsolosluk kompleksini bombalayarak çok sayıda üst düzey İranlı yetkiliyi öldürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kadın Platformu’ndan eylem: “Siz konuştukça biz ölüyoruz”

Antalya Kadın Platformu’ndan eylem: “Siz konuştukça biz ölüyoruz”