Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD'den İsrail'e son 1 yılda 17,9 milyar dolar askeri yardım

ABD'den İsrail'e son 1 yılda 17,9 milyar dolar askeri yardım

ABD, İsrail'e 17,9 milyar dolar askeri yardım sağladı. Yardımlar, Gazze'deki çatışmaları tırmandırırken, ABD'nin desteği devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'den İsrail'e son 1 yılda 17,9 milyar dolar askeri yardım
KAYNAK: İHA

ABD, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana toplam 17,9 milyar dolar askeri yardım sağladı. Bu destek, İsrail'in bölgedeki askeri faaliyetlerini sürdürmesine büyük katkı sağlarken, çatışmaların artmasına neden oldu.

İsrail'in saldırıları ve dünya kamuoyunun tepkisi

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef alan saldırıları üzerinden bir yıl geçti. Dünya kamuoyunun büyük bölümü bu duruma sessiz kalırken, İsrail'in en büyük destekçisi ABD oldu. Brown Üniversitesi tarafından hazırlanan “Savaşın Maliyetleri Projesi” kapsamında açıklanan bir rapora göre, Washington yönetimi İsrail'e ciddi bir askeri yardım sağladı.

ABD yardımları çatışmaları körüklüyor

Raporda, 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılardan bu yana ABD'nin İsrail'e yaptığı 17,9 milyar dolarlık askeri yardımın, Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasına sebep olduğu vurgulandı. Bu yardımlar, İsrail'in askeri operasyonlarını artırmasına ve saldırılarını yoğunlaştırmasına olanak sağladı.

Yardımların içeriği: Top mermileri, sığınak deliciler ve hassas güdümlü bombalar

ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımların büyük bir kısmı top mermileri, 2 bin kiloluk sığınak deliciler ve hassas güdümlü bombalar içeriyor. İsrail'in füze savunma sistemlerinin yenilenmesi için 4 milyar dolar, ayrıca tüfek ve jet yakıtı gibi ekipmanlar için de önemli miktarda yardım sağlandı. Yardımlar, İsrail'in Demir Kubbe ve David's Sling füze savunma sistemlerinin güçlendirilmesi için kullanıldı.

ABD'nin ek harcamaları

Rapora göre, ABD, İsrail'e askeri yardım yapmanın yanı sıra, bölgedeki askeri operasyonlarını artırmak amacıyla 4,86 milyar dolar daha harcadı. Ancak araştırmacılar, ABD'nin İsrail'e yaptığı yardımların tüm ayrıntılarına ulaşmanın zor olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla açıklanan 17,9 milyar dolarlık rakamın kısmi bir tahmin olduğu ifade ediliyor.

ABD'nin yardımları çatışmaları nasıl etkiledi?

ABD'nin sağladığı askeri yardımlar, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durmaksızın devam ettirmesine olanak tanırken, bölgedeki gerginliğin artmasına ve çatışmaların daha da tırmanmasına neden oldu. Bu durum, uluslararası kamuoyunun eleştirilerine rağmen ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin kesintisiz devam ettiğini gösteriyor.

7 Ekim 2023: İsrail Saldırıları Başladı

7 Ekim 2023’te Hamas, İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı baskıcı politikalara karşı bir karşı operasyon başlattı. Aksa Tufanı Operasyonu adıyla başlayan bu harekatın ardından İsrail, Gazze’ye yoğun bir saldırı başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin savaş halinde olduğunu ilan etti ve Gazze’yi kuşatma kararı aldı. Saldırılar sonucu Gazze’de binlerce kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB Duyurdu: 6 PKK’lı Ter*rist Etkisiz Hâle Getirildi

MSB Duyurdu: 6 PKK’lı Ter*rist Etkisiz Hâle Getirildi