Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Güney Afrika'da İsrail-Filistin gerginliği! İki grup karşı karşıya geldi

Güney Afrika'da İsrail-Filistin gerginliği! İki grup karşı karşıya geldi

Cape Town'un Sea Point bölgesinde, Filistin ve İsrail yanlısı gruplar arasında gerilim yükseldi. İsrail yanlısı grubun düzenlediği protestoya karşılık Filistin yanlısı bir grup, polisin müdahalesiyle karşılaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Afrika'da İsrail-Filistin gerginliği! İki grup karşı karşıya geldi
KAYNAK: İHA

Cape Town, Güney Afrika'nın başkentinde Filistin ve İsrail yanlısı gruplar arasında çatışma yaşandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde devam eden protestolara bir yenisi eklendi. Cape Town'un Sea Point bölgesinde, Filistin ve İsrail yanlısı gruplar arasında gerilim yükseldi. İsrail yanlısı grubun düzenlediği protestoya karşılık Filistin yanlısı bir grup, polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Polis, Filistin yanlısı göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Olaylar sırasında 4 kişi gözaltına alındı ve İsrail yanlısı grup protestosunu iptal etmek zorunda kaldı. Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) üyesi Abeedah Adams, bu karşı protestonun diğer Filistin yürüyüşlerinden farklı olarak resmi bir örgüt tarafından düzenlenmediğini belirtti. Adams, "Bu daha spontane bir şekilde gelişti. İnsanlar, İsrail yanlısı protestoya yönelik afişlere ve medyaya tepki gösterdi. Cape Town şehrinde hoş karşılanmadı. Bu, siyonizme karşı güçlü bir tepki olduğuna dair bir gösterge" dedi. Güney Afrika'da yaşanan bu olay, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde artan tepkilerin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

105026

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sabah saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem Burdur sallandı!

Sabah saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem Burdur sallandı!