Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Beyaz Saray'dan Açıklama: ABD ve NATO Ukrayna'ya Asker Gönderecek Mi?

Beyaz Saray'dan Açıklama: ABD ve NATO Ukrayna'ya Asker Gönderecek Mi?

Beyaz Saray, ABD ve NATO'nun Ukrayna'ya asker gönderme planının olup olmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamaları ve ABD'nin duruşuyla ilgili detaylar haberimizde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyaz Saray'dan Açıklama: ABD ve NATO Ukrayna'ya Asker Gönderecek Mi?

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, üçüncü ülkelerin Ukrayna'ya asker gönderme kararının kendi iradelerine bağlı olduğunu belirtti. Ancak, ABD ve NATO'nun böyle bir planın olmadığını teyit etti.

Salı günü düzenlenen basın toplantısında, Kirby'ye NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda ABD'nin tepkisinin ne olacağı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamaları soruldu. Kirby, 'Her NATO üyesi kendi başına böyle bir kararı alır. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'ya asker gönderme niyetlerinin olmadığını ifade ettiğini duydunuz. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'daki savaşta muharip görevlerde ABD askerinin yer almayacağını açıkça belirtti' şeklinde yanıt verdi.

Kirby, Cumhurbaşkanı Macron kendi ordusu ve politikası hakkında konuşabilir. Ancak, Başkan Biden Ukrayna'daki savaşa ABD askerlerinin katılımını istemiyor. Bu konuda netiz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ukrayna'ya Asker Gönderme Durumu

Ukrayna'ya doğrudan askeri müdahalede bulunmayı planlayıp planlamadığı sorulan Kirby, 'Hayır, Ukrayna'da bulunan ABD askeri personeli sadece Savunma Ataşeliği Ofisi'nin bir parçasıdır ve büyükelçilik ile ilişkilidir. Görevleri arasında, Ukrayna'ya sağlanan silah ve sistemlerin hesap verebilirliği konusunda destek vermek de bulunmaktadır.'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, pazartesi günü Ukrayna'nın savunmasına NATO askerlerinin yardım etme olasılığı hakkında 'hiçbir şeyin dışlanmaması gerektiğini' belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hull City, Antalya'yı Seçti Kamp Programı Açıklandı

Hull City, Antalya'yı Seçti Kamp Programı Açıklandı