Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Azerbaycan ve Türkiye Doğal Gaz Tedarik Anlaşmasını Uzattı

Azerbaycan ve Türkiye Doğal Gaz Tedarik Anlaşmasını Uzattı

Azerbaycan ve Türkiye, Azerbaycan’ın Şahdeniz 1 sahasından Türkiye’ye doğal gaz tedarikinin 2030 yılının sonuna kadar uzatılmasına karar verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan ve Türkiye Doğal Gaz Tedarik Anlaşmasını Uzattı
KAYNAK: İHA

Azerbaycan ve Türkiye, Azerbaycan’ın Şahdeniz 1 sahasından Türkiye’ye doğal gaz tedarikinin 2030 yılının sonuna kadar uzatılmasına karar verdi. Bu anlaşma,BOTAŞ&ile&Azerbaycan Gaz Tedarik Şirketi (AGSC)arasında imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıAlparslan Bayraktar, Azerbaycan Ekonomi BakanıMikail Cabbarovile 14 Mayıs’ta İstanbul’da imzaladığı Doğal Gaz Alanında İş Birliği Anlaşması’nın altyapısını oluşturacak yeni adımlar attıklarını belirtti.

BOTAŞ ve SOCAR Arasındaki Anlaşmalar

Bayraktar, BOTAŞ ve&SOCARarasında imzalanan dört anlaşma ile Azerbaycan gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ve Nahçıvan’a taşınacağını, Türkmenistan gazının ise Türkiye’ye ulaştırılacağını ifade etti. Bayraktar, bu anlaşmaların iki kardeş ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Anahtar Kelimeler: Azerbaycan, Türkiye, doğal gaz, tedarik anlaşması, Şahdeniz 1, BOTAŞ, Azerbaycan Gaz Tedarik Şirketi, Alparslan Bayraktar, Mikail Cabbarov, SOCAR, iş birliği anlaşması.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunus Emre Enstitüsü Venezuela’da ilk Türkçe kursunu açtı

Yunus Emre Enstitüsü Venezuela’da ilk Türkçe kursunu açtı