Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Avustralya'da Orman Yangınında Ev Tahliyeleri Devam Ediyor: Yetkililer Uyarıyor

Avustralya'da Orman Yangınında Ev Tahliyeleri Devam Ediyor: Yetkililer Uyarıyor

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yoğun sıcak hava dalgası ve yangın tehlikesi devam ediyor. Yetkililer, evlerini korumak için halkı tahliyeye çağırıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da Orman Yangınında Ev Tahliyeleri Devam Ediyor: Yetkililer Uyarıyor

Avustralya'nın Victoria eyaletinde, büyük bir orman yangınının daha da yayılabileceğini açıklayan yetkililer, yoğun sıcak hava dalgası nedeniyle binlerce eyalet sakinine evlerini tahliye etmelerini söyledi.

Meteoroloji yetkilileri, yaklaşık 56 bin nüfuslu kırsal bir şehir olan Mildura'nın sıcaklığının 45 santigrat dereceye (113 Fahrenheit derece) ulaşabileceğini belirtti. Victoria İtfaiye Teşkilatı'ndan Jason Heffernan, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bugün itfaiyeciler için çok zorlu bir gün olacak" dedi.

Yangınla Mücadele Devam Ediliyor

Yüzlerce itfaiyecinin hâlâ Melbourne'un 95 kilometre batısındaki Ballarat şehrinde büyük bir yangınla mücadele ettiği belirtildi. Geçen perşembeden bu yana devam eden yangın, şimdiden altı evi yok etti, hayvanları öldürdü ve 20 bin hektardan fazla alanı yaktı.

Yeni Tehlikelerin Belirtileri

Bir sıcak hava dalgasının Avustralya'nın iç kesimlerinden gelip Victoria'ya doğru ilerleyerek doğudaki Yeni Güney Galler eyaletine doğru hareket edeceği belirtildi. Heffernan, mevcut hava durumunun yeni yangınlara yol açabileceğini, çarşamba öğleden sonra beklenen güçlü rüzgarların ise Ballarat yakınlarında mevcut yangını yayabileceğini söylerken, insanları evlerini korumak için geride kalma kararlarını yeniden değerlendirmeye çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Gaziantep FK maçı biletleri satışa çıktı

Antalyaspor Gaziantep FK maçı biletleri satışa çıktı