Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu

Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu

Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen 2023 Nobel Barış Ödülü töreninde, İranlı insan hakları savunucusu Narges Mohammadi’nin cezaevinde bulunması nedeniyle ödülü, Mohammadi'nin çocukları Kiana ve Ali Rahmani'ye takdim edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu
KAYNAK: İHA

Geçtiğimiz ekim ayında, "İran'da kadınlara yönelik baskıya karşı insan hakları ve özgürlükleri" mücadelesiyle ödüle layık görülen Mohammadi, Oslo Belediye Binası’ndaki törene katılamadı. İran yönetimi tarafından 13 kez tutuklanan, 5 kez mahkum edilen ve toplamda 31 yıl hapis cezasına çarptırılan Mohammadi'nin mücadelesi, özgürlük ve insan hakları adına gösterdiği fedakarlıkla öne çıkmıştı.

A W095527 01

11 milyon İsveç kronu tutarında çek verildi

Mohammadi'nin yerine, Nobel madalyası, Nobel diploması ve 11 milyon İsveç kronu tutarındaki çek, çocukları Kiana ve Ali Rahmani’ye teslim edildi. Tören sırasında, annelerinin cezaevinde yazdığı duygu yüklü bir mektubu okuyan Kiana Rahmani, "İran halkı azimle baskı ve otoriterliğin üstesinden gelecektir. Hiç şüpheniz olmasın, bu kesin" dedi.

A W095527 03

Nobel Barış Ödülü, bu yıl da dünya genelinde insan hakları ve özgürlük mücadelesine öncülük eden isimlere verilen değerli bir ödül olma özelliğini sürdürdü. Ödül töreni, Mohammadi'nin çocuklarına verilen ödülle birlikte, umut ve değişim için çaba gösteren bireylerin önemini bir kez daha vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik’te Korkunç Kaza: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti

Serik’te Korkunç Kaza: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti