Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Çorum'daki Kuş Cenneti Gölünyazı Kurudu: Yerel Halk Endişeli!

Çorum'daki Kuş Cenneti Gölünyazı Kurudu: Yerel Halk Endişeli!

Türkiye'nin önemli kuş cennetlerinden biri olan Çorum'daki Gölünyazı, tamamen kuruyarak sadece kuru bir alan haline geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Çorum'daki Kuş Cenneti Gölünyazı Kurudu: Yerel Halk Endişeli!
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Türkiye'nin sayılı 'kuş cennetleri' arasında yer alan Gölünyazı, bu yıl da yağışların mevsim normallerinin altında olması nedeniyle tamamen kurudu. Çorum, geçtiğimiz yıl en az yağış alan iller arasında yer alırken, bu yıl da benzer bir kuraklıkla karşı karşıya kaldı. Barajlardaki su seviyelerinin düşmesi, kuraklığın etkilerini daha da belirgin hale getirdi.

Gölünyazı, Kırkdilim mevkiinde zengin yaban hayatı barındırmasıyla tanınırken, iklimi yumuşatan ve su kalitesini arttıran özellikleri ile biliniyordu. Ancak, bu yıl kuraklık nedeniyle kuş cenneti durumundaki Gölünyazı susuz kaldı ve havadan görüntüleri çekildiğinde yalnızca kuru bir alanın kaldığı görüldü.

Yerel Halk Endişelerini Dile Getirdi

Gölün kışın kuşların barındığı bir yer olduğunu ifade eden İbrahim Gündugan, “Lakin kuraklık nedeniyle Gölünyazı tamamen kurudu. Bataklık haline döndü. İnsanlar önceden buraya gelir seyir yapardı. Maalesef göl kuruyunca ne kuşlar ne de balıklar kaldı. Umarım kuraklık biter. Yağışlar olur ve gölümüz tekrar eski günlerine döner. 2 yıldır kurak geçtiği için içme sularımda da sıkıntılar oldu” dedi.

Gülçin Gevenkiriş de bölgedeki kuraklığın etkilerini anlatarak, “Burası kuşların olduğu bir alan. Kuraklık burada da kendini gösterdi. Burada suların çekildiğini görüyoruz. İnşallah bu şekilde böyle devam etmez” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli Kitap Fuarı 7’nci Kez Kapılarını Açıyor! 325 Yazar Katılacak

Denizli Kitap Fuarı 7’nci Kez Kapılarını Açıyor! 325 Yazar Katılacak