Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Karagöl Tabiat Parkı Sonbaharda Fotoğraf Tutkunlarını Büyülüyor

Karagöl Tabiat Parkı Sonbaharda Fotoğraf Tutkunlarını Büyülüyor

Ankara'nın Karagöl Tabiat Parkı, sonbaharda doğaseverleri cezbediyor. 1522 rakımdaki krater göl, çam ve söğüt ağaçlarıyla büyüleyici bir manzara sunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Karagöl Tabiat Parkı Sonbaharda Fotoğraf Tutkunlarını Büyülüyor
KAYNAK: AA

Ankara'nın saklı cennetlerinden biri olan Karagöl Tabiat Parkı, sonbahar mevsiminde doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor. Çubuk ilçesinde yer alan bu doğal güzellik, ziyaretçilerine huzurlu bir doğa deneyimi sunuyor.

Sonbaharda Karagöl’ün Eşsiz Güzelliği Dikkat Çekiyor

Başkentin doğa harikalarından biri olan Karagöl Tabiat Parkı, Çubuk ilçesinin 22 kilometre uzağında, Kavak ve Yıldırım Dağları'nın eteklerinde bulunuyor. 1522 rakım yüksekliğinde yer alan bu krater göl, çevresindeki çam, söğüt, ıhlamur, meşe ve kavak ağaçlarıyla sonbaharda ziyaretçilere büyüleyici bir manzara sunuyor. Özellikle yaprak dökümünün eşsiz renkleriyle bezeli bu doğa harikası, adeta bir yağlı boya tablosunu andırıyor.

Doğa Tutkunlarının Vazgeçilmezi oldu

Karagöl, sonbaharda doğa yürüyüşçüleri ve fotoğrafçılar için bir cennet. Her yıl kentin stresinden uzaklaşmak isteyen birçok doğasever, gölün çevresinde doğa ile baş başa vakit geçiriyor. Çubuk 2 Barajı kenarından geçen karayolu ile Kışlacık Mahallesi üzerinden ulaşılabilen Karagöl, sakin atmosferi ve temiz havasıyla ailelerin de favori destinasyonlarından biri.

Ziyaretçilerden Görüşlerini paylaştı

Karagöl'ü ailesiyle ziyaret eden Abdurrahman Bozkurt, bölgeye hayran kaldığını belirterek, "Etimesgut'tan geliyoruz, doğasıyla, havasıyla çok farklı bir yer. Sonbaharın her rengini görmek mümkün, burası gerçekten çok güzel," dedi. Fatma Uncuoğlu ise Karagöl'ün onları kendine çektiğini ifade ederek, "Doğası ve havası bizi buraya çekiyor, burada olmaktan çok mutluyuz," diye konuştu.

Çubuk Belediyesi’nden Doğa Yürüyüşleri

Çubuk Belediyesi’nin düzenlediği doğa yürüyüşleri sayesinde bölgeyi keşfedenlerden biri olan Erol Çakır, Karagöl’ün dört mevsim güzel olduğunu ancak sonbaharda daha da büyüleyici olduğunu belirtti. Etkinliklere katılan Selahattin Keser ise "Sonbaharın tüm renk tonlarını burada görmek mümkün, belediyemizin bu organizasyonu sayesinde doğanın güzelliklerini keşfetme fırsatı bulduk," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da Tarhana Festivali: 2 bin kişilik tarhana çorbası hazırlandı

Muğla'da Tarhana Festivali: 2 bin kişilik tarhana çorbası hazırlandı