Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Karaman'ın Ayrancı İlçesinde 14,5 Metre Çapında Yeni Obruk Oluştu

Karaman'ın Ayrancı İlçesinde 14,5 Metre Çapında Yeni Obruk Oluştu

Karaman'ın Ambar köyünde yeni bir obruk meydana geldi. Tarlada fark edilen 14,5 metre çapındaki obruk, yetkililer tarafından incelendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Karaman'ın Ayrancı İlçesinde 14,5 Metre Çapında Yeni Obruk Oluştu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlı Ambar köyünde bir mısır tarlasında 14,5 metre çapında ve yaklaşık 8 metre derinliğinde yeni bir obruk meydana geldi. Tarlada hasat çalışmaları sırasında fark edilen obruk, biçerdöver şoförü tarafından görüldü ve yetkililere bildirildi.

Yetkililer İnceleme Yaptı

İhbar üzerine bölgeye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, obruğun çevresinde incelemelerde bulundu. Tarla sahibinin yakını Bekir Tekinli, mısır ekimi sırasında obruğun bulunmadığını, hasat sırasında fark edildiğini belirtti. Tekinli, bölgede geçmişte de obruklar oluştuğunu ve bu doğal olayın kökten çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Yeraltı Suları Nedeniyle Obruklar Artıyor

Bekir Tekinli, yeraltı sularının çekilmesiyle obrukların oluşmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Eskiden de bu tür obruklar oluyordu ve toprakla dolduruluyordu, ancak sorun devam ediyor” dedi. Karaman ve çevresinde artan obruk oluşumları, bölge halkını endişelendiriyor.

Obruk Sayısı Artıyor

Obrukların sıklıkla görüldüğü Konya’nın Karapınar ilçesine sınır olan Karaman’a bağlı köylerde, bu son olayla birlikte obruk sayısı 7’ye yükseldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
QNB Finansbank ismini değiştirdi! Tek tek mesaj gönderdi

QNB Finansbank ismini değiştirdi! Tek tek mesaj gönderdi