Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Rize'de Şiddetli Yağışlar Sonrası Heyelan Meydana Geldi

Rize'de Şiddetli Yağışlar Sonrası Heyelan Meydana Geldi

Rize'de şiddetli yağışlarla oluşan toprak kayması, çocuk parkını kullanılamaz hale getirirken, vatandaşlarda korku ve endişeye neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Rize'de Şiddetli Yağışlar Sonrası Heyelan Meydana Geldi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Rize’de meydana gelen toprak kayması sonucu bir binanın önündeki çocuk parkı kullanılmaz hale geldi. Şiddetli yağışların etkisiyle yaşanan heyelan, vatandaşlarda korku ve paniğe yol açtı.

Dün öğle saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış, Rize'de etkisini sürdürüyor. Birçok bölgede meydana gelen su baskınları ve ufak çaplı heyelanlar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rize merkeze bağlı Fener Mahallesi'nde Yağmur Sokak ile Buhara Sokak arasındaki alanda da bir heyelan meydana geldi.

Çocuk Parkı Kullanılamaz Hale Geldi

Buhara Sokak’taki Ceylan Saray Apartmanı’na ait çocuk parkının altındaki toprak istinat duvarları çökerek parkı kullanılmaz hale getirdi. Çöken toprak nedeniyle parkın korkulukları da hasar gördü. Ayrıca, parkın hemen alt kısmındaki inşaat alanına kayan toprak nedeniyle temeli yeni atılan otopark da moloz yığınları arasında kaldı.

Vatandaşlar Endişelendi

Heyelan anını anlatan vatandaşlar, “Deprem olur gibi ‘tok’ diye bir ses geldi. Ürktük biraz, sağa sola baktık, bir şey bulamadık” ifadeleriyle yaşadıkları paniği dile getirdi. Olayın sabah saatlerinde meydana geldiğini belirten bir başka vatandaş, sabah namazına kalktıklarında yüksek bir ses duyduklarını ve deprem olduğunu zannederek korktuklarını aktardı.

Mustafa Öksüz, olay anını şu sözlerle anlattı: “Sabahleyin namaza kalktık saat 5.50'de. 5-10 dakika oturdum ve bir anda şiddetli bir ses geldi. Öyle eşim uyandı, o da namaz kalkıyordu. Çocuklar da uyandı böyle. Deprem olur gibi ‘tok' diye bir ses geldi. Ürktük biraz, sağa sola baktık, bir şey bulamadık. Ben ama olayın farkına vardım. Namazı kıldıktan hemen sonra aşağıya indim. Çöken yeri biliyordum ben, öyle bir yüksek kazıklar vardı orada. Arkasında devamlı geliyordu su akıyordu oradan. Bakınca tabii olayın farkına vardık. Kazıklar 15 metre çökmüşlerdi. Bu olayı etraftaki herkes fark etmiş. Sordum herkes deprem zannetmiş korkuyla uyanmışlar

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Antalyaspor Maçı Hazırlıklarına Devam Ediyor

Galatasaray Antalyaspor Maçı Hazırlıklarına Devam Ediyor