Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş MİT PK*/Y*J'li Hezal Belge'yi Suriye'de Etkisiz Hale Getirdi

MİT PK*/Y*J'li Hezal Belge'yi Suriye'de Etkisiz Hale Getirdi

MİT, Amude'de P*K/Y*J üst düzey ter*rist Hezal Belge'yi etkisiz hale getirdi. Belge, Türkiye'ye yönelik saldırı planı yaparken yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MİT PK*/Y*J'li Hezal Belge'yi Suriye'de Etkisiz Hale Getirdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), P*K/Y*J içinde faaliyet gösteren üst düzey ter*rist Hezal Belge'yi Suriye'nin Amude bölgesinde gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi. Ter*rden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan Belge, uzun süredir P*K'nın Suriye'deki kadın yapılanması olan Y*J bünyesinde etkin görev alıyordu.

Türkiye'ye yönelik saldırı planlıyordu

MİT, Hezal Belge'nin Türkiye'de canlı bomba eylemi planladığını tespit etti. P*K/Y*J'li ter*rist, örgüt üst yönetimi ile Türkiye'de büyük bir eylem gerçekleştirme planını kabul ettirmişti. Ancak güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sayesinde bu planlar birçok kez başarısız oldu. MİT, Belge'yi bu eylemleri gerçekleştiremeden önce etkisiz hale getirmek için sıkı bir takibe aldı.

Amude'de düzenlenen nokta operasyon

MİT'in uzun süren takibi sonucunda, Hezal Belge'nin Suriye'nin Amude bölgesinde bulunduğu tespit edildi. Anlık istihbarat bilgilerinin değerlendirilmesi sonucu, nokta operasyon için uygun şartlar oluştu. MİT, yaptığı başarılı operasyonla Belge'yi etkisiz hale getirdi ve Türkiye'ye yönelik büyük bir saldırının önüne geçti.

P*K/Y*J'nin kritik ismi Hezal Belge kimdir?

Jinda Gundikramo kod adını kullanan Hezal Belge, 2004 yılında P*K'nın kırsal kadrolarına katıldı. Uzun yıllar boyunca Irak'ın kuzeyinde te*ör örgütü P*K/K*K bünyesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. 2015'te Suriye'deki Y*J yapılanmasına geçerek çeşitli görevler üstlendi. 2019 yılında Derik, Rumeylan ve Kamışlı hattında sorumlu düzeyde faaliyet yürüttü. 2021'de girdiği bir çatışmada yaralanan Belge, kısa bir süre Irak'ın Süleymaniye kentinde tedavi gördükten sonra tekrar Suriye'ye döndü.

2023 yılında P*K/Y*G’nin Kahtaniye bölgesinde sözde sorumlu olarak görev yapan Belge, son olarak 2024'te Amude'de ter*r örgütünün sözde sorumlu düzeyinde faaliyetlerini sürdürüyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Polis Operasyonunda Saldırı! Bakın Biri de Kim Çıktı?

Adana'da Polis Operasyonunda Saldırı! Bakın Biri de Kim Çıktı?