Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem TÜİK uzman adayı alımı başvuruları başladı: Şartları belli oldu

TÜİK uzman adayı alımı başvuruları başladı: Şartları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), uzman adayları için başvuru sürecini başlattı. Başvuruların 18 Ekim'e kadar e-Devlet üzerinden alınacağı duyuruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK uzman adayı alımı başvuruları başladı: Şartları belli oldu
KAYNAK: AA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere TÜİK uzmanı adayları yetiştirmek için başvuru sürecini başlattı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun ve belirlenen şartları sağlayan adaylar, başvurularını 18 Ekim'e kadar yapabilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak

Başvuru yapmak isteyen adaylar, e-Devlet'teki "Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "Kariyer Kapısı" internet adresi (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvurular bugünden itibaren başlayıp, 18 Ekim'e kadar sürecek.

TÜİK'in web sitesinden ulaşılabilecek

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınavın yeri ve tarihi TÜİK'in internet sitesinde (www.tuik.gov.tr) ilan edilecek. Adaylar ayrıca, sınava ilişkin bilgilere Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu'ndaki "Sınavlarım/Mülakatlarım" menüsünden erişebilecekler.

TÜİK nüfus sayımı yapar mı?

Türkiye'de genel nüfus sayımı, Türkiye'de istatistik işlerini yürütmekle görevli devlet kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından periyodik olarak yapılan nüfus sayımıdır. TÜİK tarafından yapılan çok sayıdaki istatistik çalışmalarının en önemlisi "genel nüfus sayımı"dır.

TÜİK fiyatları nereden alıyor?

Söz konusu oran ülke genelindeki fiyat artışlarının ölçüsü olarak kullanılan fiyat endekslerinden yararlanarak bulunmaktadır. Enflasyon oranı yahut fiyatlar genel düzeyindeki değişim oranının ölçüsü olarak Tüketici Fiyatları Endeksi ve Üretici Fiyatları Endeksi değişim oranları kullanılmaktadır.

TÜİK açılımı ne?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

TÜİK neden araştırma yapar?

Ülkenin ekonomi, sosyal konular, demografi, kültür, çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistiklerini derlemek, değerlendirmek, analiz etmek ve yayımlamak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da 6 yöresel lezzet coğrafi işaret tescili aldı

Hatay'da 6 yöresel lezzet coğrafi işaret tescili aldı