Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Bakan Yerlikaya: Son Bir Ayda 4 bin 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bakan Yerlikaya: Son Bir Ayda 4 bin 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda önemli sonuçlar elde edildiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında önemli başarılar elde edildiğini belirtti. Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar sonucu 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Göçmen kaçakçılığına karşı sıkı operasyonlar

Bakan Yerlikaya, cumhuriyet başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarına dair bilgi verdi. Son bir ayda gerçekleştirilen çalışmalarda 107 aracın ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, bu araçların göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinde kullanıldığını ifade etti.

200 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Operasyonlar kapsamında, göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 200 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Yerlikaya, bu kişilerden 82'sinin tutuklandığını, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Diğer şüphelilerin ise yasal işlemlerinin sürdüğünü aktaran Bakan, bu süreçte jandarma güçlerinin başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

4 bin 40 düzensiz göçmen sınır dışı ediliyor

Bakan Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin derhal başlatıldığını duyurdu. Göçmen kaçakçılığına karşı mücadelenin kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Bakan, operasyonlarda görev alan tüm ekiplere teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kapadokya Turizmi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı

Kapadokya Turizmi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı