Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Türkiye Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e Karşı Güney Afrika'nın Davasına Müdahil Olacak

Türkiye Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e Karşı Güney Afrika'nın Davasına Müdahil Olacak

Türkiye, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davaya müdahil olma kararı aldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu kararla sürecin doğru yönde ilerlemesini umduklarını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e Karşı Güney Afrika'nın Davasına Müdahil Olacak
KAYNAK: ANKA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davaya müdahil olacağını açıkladı. Bu adımın, sürecin doğru yönde ilerlemesine katkı sağlayacağını belirten Fidan, Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini yineledi.

Marsudi ise, "Filistin için her zaman adaleti savunacağız ve Filistin halkını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İki Ülke Arasındaki Görüşmeler ve İş Birliği

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'nin Türkiye'ye resmi ziyareti kapsamında, iki bakan ortak bir basın toplantısı düzenledi. Görüşmeler sırasında Bakan Fidan, Türkiye'nin Endonezya ile stratejik ortaklıklarını ve tarihi bağlarını vurguladı. Ayrıca, ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra yenilenebilir enerji, helal gıda gibi alanlarda iş birliğini artırmak için görüşmeler yapıldığını söyledi.

Bakan Fidan, Türkiye-Endonezya Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin ilk toplantısının hazırlıklarını ele aldıklarını ve ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak için atılacak adımları tartıştıklarını belirtti. Ayrıca, Endonezya'nın yeni başkentinin inşasında Türk müteahhitlik firmalarının rol almasını istediklerini ifade etti.

Savunma ve Terörle Mücadele Konularında İş Birliği

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceğini belirtti. İki ülke arasında Savunma Bakanları ve Dışişleri Bakanlarının yer alacağı "iki artı iki" formatında bir mekanizma kurulacağını söyledi. Fidan, bu mekanizmanın, iki ülke arasındaki savunma iş birliğini artıracağını ve terörle mücadelede ortak çalışmayı teşvik edeceğini ifade etti.

Uluslararası Adalet Divanı'na Başvuru ve Hukuki Süreç

Bakan Fidan, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davaya müdahil olma kararını detaylandırdı. Bu süreçte Cumhurbaşkanı'nın verdiği talimat doğrultusunda hareket edildiğini ve hukuki çalışmaların başladığını açıkladı. Türkiye'nin Güney Afrika'yı destekleyici şekilde davaya müdahil olmasının hukuki gerekçelerini araştırdıklarını ve diğer ülkelerle de görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Fidan, Uluslararası Adalet Divanı'na yapılacak başvurunun hukuki metninin tamamlandığında, resmi müracaatın yapılacağını ve Türkiye'nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmamoğlu Özgür Özel'i vazgeçirdi: 'Evlerine yolladı'

İmamoğlu Özgür Özel'i vazgeçirdi: 'Evlerine yolladı'