Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Geçti'ye istenen ceza belli oldu

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Geçti'ye istenen ceza belli oldu

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis isteniyor. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Geçti'ye istenen ceza belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, suçu öven Uğur B. için de 7 yıl 7 ay hapis cezası istendi.

Şehit Polis İçin Hazırlanan İddianame

23 Eylül'de Ümraniye’de görevi başında şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ölümüne neden olan Yunus Emre Geçti hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Geçti'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması ve 50 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Saldırı sırasında Yılmaz, silahlı bir saldırı sonucu şehit olmuştu.

Suçu Öven Kişiye de Hapis Talebi

Olayla bağlantılı olarak bir başka şahıs olan Uğur B. de suçlamalarla karşı karşıya. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur B.'nin sosyal medya hesapları üzerinden Yunus Emre Geçti’nin işlediği cinayeti öven ve Şeyda Yılmaz'a hakaret eden paylaşımlar yaptığını tespit etti. Özellikle, “Dünyadan bir pislik daha temizlendi” ve “Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş şükür” gibi ifadelerin, şehidin anısına hakaret niteliğinde olduğu belirtildi.

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Geçti'ye istenen ceza belli oldu

Müşteki Eşin Şikayeti

Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz, sosyal medyada şehit eşi hakkında yapılan hakaret içerikli paylaşımlar üzerine şikayetçi oldu. Uğur B.'nin şehit eşinin fotoğrafı üzerine yaptığı paylaşımlar, savcılık tarafından delil olarak değerlendirildi.

Suçlamaları Reddetti

Tutuklanan şüpheli Uğur B., ifadesinde paylaşımlarını kabul etti ancak söz konusu ifadelerin Şeyda Yılmaz'a yönelik olmadığını savundu. Whatsapp ve Instagram hesaplarından yaptığı paylaşımları savunarak, suçu övme niyeti taşımadığını beyan etti.

İddianamede Talep Edilen Cezalar

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Uğur B.'nin aleni olarak birden fazla hakaret içerikli paylaşım yaptığı ve Yunus Emre Geçti'nin işlediği suçu övdüğü belirtildi. Bu nedenle, şüpheli hakkında “suç ve suçluyu övme” ile “kişinin hatırasına zincirleme hakaret” suçlarından toplamda 7 yıl 7 ay hapis cezası talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hull City Alanyaspor’u hazırlık maçında 2-0 mağlup etti

Hull City Alanyaspor’u hazırlık maçında 2-0 mağlup etti