Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Çanakkale'de "Sahte Mehdi" Operasyonu! Mustafa Çabuk Gözaltına Alındı

Çanakkale'de "Sahte Mehdi" Operasyonu! Mustafa Çabuk Gözaltına Alındı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki sahte mehdi Mustafa Çabuk ve 15 müridi, suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık suçlamalarıyla gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çanakkale'de "Sahte Mehdi" Operasyonu! Mustafa Çabuk Gözaltına Alındı
KAYNAK: İHA

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde kendini "mehdi" ilan eden Mustafa Çabuk ve 15 müridi, "çıkar amaçlı suç örgütü kurma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alındı.

"Hilafeti Muhammediye" Adı Altında Dolandırıcılık

Mustafa Çabuk, Bayramiç'in Külcüler köyündeki Koç Termal tesislerinde yaklaşık 200 müridiyle birlikte yaşamaktaydı. Kendilerini "Hilafeti Muhammediye Tarikatı" olarak adlandıran grup, sahte mehdi Mustafa Çabuk'un liderliğinde sosyal medya üzerinden dini içerikli yayınlar yaparak mürit toplamıştı. Çabuk'un, insanların dini inançlarını ve duygularını istismar ederek müritlerine gayrimenkullerini sattırdığı ve kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı belirlendi.

Termal Tesiste "Mehdi'ye Bağlılık" Törenleri

Çabuk, 18 ay önce Koç Termal ve Hilal Doğa Evleri'ni kiralayıp burada "Mehdi'ye Bağlılık" törenleri düzenlemeye başladı. Sosyal medya üzerinden "Hz. Mehdi Ulusa Sesleniyor" başlıklı programlarla tebliğ yaptığını iddia eden Çabuk, kendisinin mehdi olduğunu öne sürerek halkı etkilemeye çalıştı.

Kaçak Kazı ve "Ahit Sandığı" Arayışı

Kasım ayında ise grup, Bayramiç'te kaçak kazı yaparken jandarma tarafından yakalandı. Mustafa Çabuk ve tarikat üyeleri, hadislerde bahsedilen "ahit sandığını" aradıklarını ileri sürüyordu. Çabuk, ahit sandığının yerini meleklerin kendisine bildirdiğini iddia etti. Kaçak kazı olayının ardından gözaltına alınan 21 kişi, tutukluluk sürelerinin bitiminde serbest kalmıştı.

Şafak Operasyonuyla Tutuklandı

Jandarma ve polis ekiplerinin ortak şafak operasyonuyla Mustafa Çabuk ve 15 müridi sabaha karşı gözaltına alındı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mustafa Çabuk'un, daha önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine akıl sağlığının değerlendirilmesi için arandığı da ortaya çıktı.

Soruşturma Devam Ediyor

Emniyet ve adli makamlar, Çabuk'un ve tarikatın faaliyetlerini incelemeyi sürdürüyor. Soruşturma kapsamında, dini inançların istismarı yoluyla elde edilen mal varlıkları ve finansal kaynakların detaylı araştırılması yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’nın kuzey yıldızı Döşemealtı’nda büyük değişiklik

Antalya’nın kuzey yıldızı Döşemealtı’nda büyük değişiklik